Politica

Conflictul USR PLUS – PNL se întețește în Timiș. Liberalul Liviu Cocean anunță numirea unui viceprimar de la ”parteneri”, cu sprijinul PSD, la Remetea Mare/UPDATE. USR PLUS reacționează

Consilierul județean PNL Liviu Cocean acuză USR PLUS că face alianță la Remetea Mare cu cei de la PSD. După această întâmplare, liberalul afirmă că îşi “rezervă dreptul” de-a nu vota un reprezentant al USR PLUS într-o funcţie de executivă la nivelul Consiliului Judeţean.

Acuzele sunt extrem de dure și vorbesc despre faptul că cei de la USR ar sta în același ”vălău” cu cei la PSD. Noul viceprimar, de la USR PLUS, ar fi fost votat chiar la propunerea celor de la PSD, spune Cocean.

”Viceprimar USR votat la Remetea Mare la propunerea primarului PSD!!! Când am semnalat acest lucru în vară, mulți au strâmbat din nas și aveau impresia că aberez. Astăzi aveți o nouă dovadă că “oamenii noi” nu au nici o problemă să se bage la același “vălău” cu Ciuma Roșie. Sunt total dezgustat de fățărnicia acestor indivizi care zilnic pozează în domnișoare inocente, fie că e vorba de o comună, de județul Timiș sau chiar la nivel național. Astăzi Vasile Bososchi, un om de mare caracter și care a pus suflet și pasiune în folosul comunității din Remetea Mare, a fost înfrânt de o alianță care ar fi părut împotriva naturii până de curând… acum este o certitudine!”, a mai spus liberalul.

Având în vedere situația expusă, el spune că își rezervă dreptul să nu susțină niciun reprezentant al USR la o funcție de conducere în cadrul CJT.

”Ca atare, din postura de consilier județean al Partidului Național Liberal îmi rezerv pe viitor dreptul de a nu susține nici un reprezentant al USR pentru vreo funcție executivă la nivelul județului Timiș. Ca să fim onești, nu fățarnici!”, își încheie expunerea Liviu Cocean.

La Remetea Mare, scaunul de primar a fost câştigat de PSD-istul Ilie Golubov, dar PNL a fost pe primul loc la Consiliul Local. Mandatele de consilieri locali s-au distribuit după cum urmează: PNL – 4; USR PLUS şi PSD – câte două; PMP, ALDE şi Pro România – câte unul.

UPDATE. Cristi Moș, liderul USR PLUS Timiș: El a fost votat de șase consilieri, cred că și unul de la PNL

Cristian Moș, lider USR PLUS Timiș, refuză categoric orice idee legată de un parteneriat cu PSD. Mai mult, acesta nu ar fi crezut că cel care a candidat din partea partidului, Cosmin Chira, la postul de primar la Remetea Mare va putea să și obțină voturile necesare pentru a deveni viceprimar.

Moș spune că acesta a primit șase voturi, inclusiv unul de la liberali, nici într-un caz nu a fost votat exclusiv de PSD.

”Știam ca vom avea candidat la postul de viceprimar, m-au anunțat cei de la filiala de acolo. Le-am spus să propună și în funcție de voturi să se decidă. Personal, nu credeam ca se adună numărul de voturi. Până la urmă toți l-au votat, au fost șase voturi, de la șase candidați, am înțeles că sunt toți din același sat cu candidatul nostru. Știți cum e la sat, sunt comunități mici, în care oamenii se cunosc. Toți consilierii USR PLUS au primit ordin să nu facă alianțe cu PSD, ci doar cu cei de la PNL. Acum se încearcă politizarea problemei. Toți șase sunt consăteni cu Chira. Nu am crezut că o sa iasă viceprimar. Eu nu știu sa fi fost acolo o înțelegere”, a declarat pentru debanat.ro, Cristi Moș, liderul USR PLUS Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

12 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

13 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

15 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

16 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

21 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

21 de ore ago