Primarul Timișoarei dorește ca anul viitor, atunci când vor fi comemorați eroii Revoluției din 1989, să fie organizată o masă rotundă în cadrul căreia să se discute într-un cadru larg despre acele evenimente. El a menționat din nou că este mândru și onorat să lucreze în orașul Revoluției.
”Când eram copil, eram conștient, comunismul a fost învins cu ajutorul unor revoluții. Când eram tânăr am aflat că Timișoara era orașul Revoluției, pentru mine, la 19 ani, era ceva important că o să vin să lucrez ca și voluntar aici. Treceam zilnic prin Piața Maria și de fiecare dată am avut un sentiment de onoare că pot trăi și lucra și trăi aici”, a spus Fritz.
După discuțiile purtate cu revoluționarii, el dorește un alt mod de abordare, anu viitor, legat de comemorarea acelor evenimente.
”După ce am ascultat nemulțumiri despre felul în care tratăm memoria Revoluției, am propus revoluționarilor să facem o masă rotundă de anul viitor să invităm și istorici și sociologi și oameni de cultură, cu tineri, să vedem cum facem Muzeul Revoluției, cu Memorialul Revoluției, cum vrem să onorăm morții, dar și revoluționarii care trăiesc. Primele reacții au fost pozitive și vom avea această masă rotundă”, a spus Fritz, după ședința festivă a Consiliului Local Timișoara.
Poveștile eroilor de atunci trebuie cunoscute, iar cei care vizitează Timișoara trebuie să cunoască ce s-a întâmplat în decembrie 1989 în orașul de pe Bega.
„Eu aș vrea ca Muzeul Revoluției aici, în Timișoara, să fie marcat și imprimat cu spiritul Timișoarei și nu să fie undeva în București. Să găsim un răspuns: cum împăcăm Memorialul Revoluției, arhiva foarte valoroasă, cu ideea Muzeului Revoluției, cum putem să transmitem mai departe valorile revoluției generației tinere turiștilor care vin la Timișoara. Ar trebui să avem un traseu al revoluției ca timișorenii sau turiștii să simtă ce s-a întâmplat. Să găsim un răspuns despre cum scoatem din anonimat personajele care au participat la revoluție, cum ne asigurăm că povestea lor personală rămâne pentru toate generațiile care o să mai vină în Timișoara. Și să găsim un răspuns la cum putem să comemorăm acest eveniment într-o formă demnă. Dacă am reuși cu această masă rotundă, poate atunci am găsi un concept integrat despre cum vrem să ducem mai departe spiritul revoluției aici în Timișoara.”, a mai declarat Fritz.
Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…
Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…
Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…
Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…
SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…