Sănătate

În trei zile, 415 cadre medicale de la Spitalul “Victor Babeş” vor fi vaccinate împotriva coronaviruslui

415 medici, asistente medicale, infirmieri, dar și personal administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Bbaeş” vor fi vaccinați, pe parcursul a trei zile.

Spitalul “Victor Babeş” se află în prima linie în lupta noului coronavirus, încă de la începutul pandemiei, arată managerul instituţiei, Cristian Oancea. El afirmă că toţi angajaţii spitalului au înţeles importanţa vaccinului.

“Dovada stă numărul mare de persoane care s-au înscris pe lista de vaccinare. Dozele de vaccin rămase după vaccinarea colegilor mei vor fi administrate altor cadre medicale din spitalele suport COVID 19. Vorbim de Spitalul CFR, Institutul de Boli Cardiovasculare și Spitalul Municipal Timișoara. Vreau să vă spun că am decis să organizăm centrul de vaccinare în clădirea în care au fost internați primii pacienți infectați cu SARS CoV 2. Se întâmpla pe 28 februarie. Acum, în aceleași încăperi vor fi administrate primele doze de vaccin. Atunci a fost începutul pandemiei în România. Acum, sunt sigur că va fi începutul sfârșitului pandemiei în România”, a spus Oancea.

Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase la acelaşi spital, afirmă că pandemia COVID 19 a reprezentat provocarea anului 2020, marcându-I pe medici atât în plan profesional, cât mai ales în cel personal.

“Ca în orice pandemie, soluția pentru limitarea acesteia, pentru salvarea de vieți o reprezintă vaccinarea majoră a populației. Ziua de astăzi este una istorică datorită începerii vaccinării în România. Este important să ne vaccinăm, dar cel mai important lucru este să explicăm tututor de ce este necesară vaccinarea. Și asta deoarece, pentru a avea efect, pentru ca să putem reveni la o viață normală, este obligatoriu ca 70 la sută din populație să fie vaccinată. Știu, mulți se tem, mulți nu au încredere în vaccinare, în general, și cu atât mai puțin în acest vaccin anti COVID 19. Dar faptul că noi, medicii din linia întâi, noi cei care ne luptăm zi de zi cu acest cumplit virus avem încredere în acest vaccin ar fi un bun punct de plecare în lămurirea tuturor necunoscutelor legate de întrebarea: de ce să mă vaccinez? Mai mult, noi, medicii de la Victor Babeș, suntem pregătiți oricând să răspundem întrebărilor oricărei persoane. Iar expresia, <doar împreună putem reuși> nu este doar o înșiruire de cuvinte”, a spus dr. Teodora Moisil, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unității medicale.

„Vaccinarea este singura noastră armă eficientă în lupta cu virusul care ne-a știrbit un an din frumusețea vieții. Faptul că VREAU SĂ MĂ VACCINEZ nu este o dorința, o soluție doar pentru mine, ca persoană. Este un simț civic pe care vreau să îl transmit tuturor celor care refuză vaccinarea fară a avea vreo boală autoimună. Este un vaccin eficient, sigur și numai un procent mare de persoane care se vaccinează va reuși să stârpească această pandemie. Eu cred că cei care se vaccinează vor ajunge, la un moment dat, în acel punct în care nu vor mai trebui să poarte mască. Sărbători liniștite în continuare să aveți și vă îndemn cu toată încrederea să vă vaccinați!”, a adăugat dr. Ciprian Gîndac, medic primar ATI, Spitalul Victor Babeș.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago