415 medici, asistente medicale, infirmieri, dar și personal administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Bbaeş” vor fi vaccinați, pe parcursul a trei zile.
Spitalul “Victor Babeş” se află în prima linie în lupta noului coronavirus, încă de la începutul pandemiei, arată managerul instituţiei, Cristian Oancea. El afirmă că toţi angajaţii spitalului au înţeles importanţa vaccinului.
“Dovada stă numărul mare de persoane care s-au înscris pe lista de vaccinare. Dozele de vaccin rămase după vaccinarea colegilor mei vor fi administrate altor cadre medicale din spitalele suport COVID 19. Vorbim de Spitalul CFR, Institutul de Boli Cardiovasculare și Spitalul Municipal Timișoara. Vreau să vă spun că am decis să organizăm centrul de vaccinare în clădirea în care au fost internați primii pacienți infectați cu SARS CoV 2. Se întâmpla pe 28 februarie. Acum, în aceleași încăperi vor fi administrate primele doze de vaccin. Atunci a fost începutul pandemiei în România. Acum, sunt sigur că va fi începutul sfârșitului pandemiei în România”, a spus Oancea.
Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase la acelaşi spital, afirmă că pandemia COVID 19 a reprezentat provocarea anului 2020, marcându-I pe medici atât în plan profesional, cât mai ales în cel personal.
“Ca în orice pandemie, soluția pentru limitarea acesteia, pentru salvarea de vieți o reprezintă vaccinarea majoră a populației. Ziua de astăzi este una istorică datorită începerii vaccinării în România. Este important să ne vaccinăm, dar cel mai important lucru este să explicăm tututor de ce este necesară vaccinarea. Și asta deoarece, pentru a avea efect, pentru ca să putem reveni la o viață normală, este obligatoriu ca 70 la sută din populație să fie vaccinată. Știu, mulți se tem, mulți nu au încredere în vaccinare, în general, și cu atât mai puțin în acest vaccin anti COVID 19. Dar faptul că noi, medicii din linia întâi, noi cei care ne luptăm zi de zi cu acest cumplit virus avem încredere în acest vaccin ar fi un bun punct de plecare în lămurirea tuturor necunoscutelor legate de întrebarea: de ce să mă vaccinez? Mai mult, noi, medicii de la Victor Babeș, suntem pregătiți oricând să răspundem întrebărilor oricărei persoane. Iar expresia, <doar împreună putem reuși> nu este doar o înșiruire de cuvinte”, a spus dr. Teodora Moisil, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unității medicale.
„Vaccinarea este singura noastră armă eficientă în lupta cu virusul care ne-a știrbit un an din frumusețea vieții. Faptul că VREAU SĂ MĂ VACCINEZ nu este o dorința, o soluție doar pentru mine, ca persoană. Este un simț civic pe care vreau să îl transmit tuturor celor care refuză vaccinarea fară a avea vreo boală autoimună. Este un vaccin eficient, sigur și numai un procent mare de persoane care se vaccinează va reuși să stârpească această pandemie. Eu cred că cei care se vaccinează vor ajunge, la un moment dat, în acel punct în care nu vor mai trebui să poarte mască. Sărbători liniștite în continuare să aveți și vă îndemn cu toată încrederea să vă vaccinați!”, a adăugat dr. Ciprian Gîndac, medic primar ATI, Spitalul Victor Babeș.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…