Administratie

Toate proiectele lansate de fosta administrație sunt analizate de noua conducere a Primăriei Timișoara. Soarta lor, decisă individual

Noul primar al Timișoarei a preluat de la fosta administrație un număr destul de mare de proiecte, aflate în diferite stadii de realizare. Dominic Fritz a anunțat deja că ceea ce fusese denumit de predecesorul său ”dezvoltare în forță” se va opri, iar în viitor se va pune accent pe calitate, pe proiecte bine calculate și realizate, pentru a fi și viabile. Acum, toate cele deja lansate sunt reverificate.

Unele sunt mai înaintate, altele mai puțin înaintate, altele deja au fost oprite chiar de autoritățile de reglementare, fiind greșit depuse la licitație, altele merg mai departe fiind în stadii avansate sau chiar câștigate de firmele intrate în concurs. Chiar dacă nu pare să fie de acord cu modul în care caietele de sarcini sau proiectele au fost realizate, Dominic Fritz spune că inițiativele deja pornite de municipalitate nu vor dispărea, pur și simplu, ci vor vi analizate pe rând.

”Despre proiecte pot să vă spun că lucrăm și le analizăm unul după altul. Depinde și de faza în care sunt, nu pot sa anticipez acum rezultatul acestor analize. O să vedem atunci și o să vedem la fiecare proiect în parte situația”, a spus Fritz.

Un exemplu negativ dat de primar este cel al licitațiilor pentru reabilitarea termică a blocurilor din oraș. Acestea au picat rând pe rând, nicio firmă nu a dorit să participle la aceste lictații, spune primarul chiar din cauza proiectelor tehnice extrem de prost întocmite. Fritz s-a referit și la proiectul complexului sportiv, care a fost câștigat de o firmă considerată inițial incapabilă să îl ducă la bun sfârșit și recâștigat la a doua licitație, dar în parteneriat cu o puternică firmă de construcții. Până la urmă el a fost nevoit să semneze contractul respectiv, după ce se anunțase câștigătorul, cu speranța că va putea realiza cu proiectantul mici modificări.

De asemenea, administrația condusă de Fritz a decis deja oprirea proiectului pentru parcarea supraetajată de pe Take Ionescu. În urmă cu câteva zile a fost anunțată și anularea unei alte licitații, pentru o viitoare galerie de artă realizată în fostul zid al cetății Timișoara aflat în zona Pieței Mărăști.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

50 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

13 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

13 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

13 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

13 ore ago