În aceste zile, una dintre cele mai importante facultăți din cadrul Universității Politehnica Timișoara, cea de Electronică și Telecomunicații, sărbătorește 50 de ani de activitate. Atunci avea loc prima admitere la secția nou creată de Electronică Aplicată, una de avangardă la acea vreme, precum și 30 de ani de crearea Facultății amintite, una dintre cele mai prestigioase și căutate din Universitatea Politehnica Timișoara.
Actuala conducere a Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a ținut să marcheze acest moment, așa cum spunea și decanul acesteia, Dan Lascu, în cuvântul său introductiv, printr-o aniversare în familie, online, la care au participat, în data de 16 decembrie 2020, reprezentanți ai conducerii UPT, cadre didactice, actuale sau pensionate, foști decani, studenți și absolvenți.
Rectorul Politehnicii timișorene, Florin Drăgan, a evocat, în cuvântul său, competiția dintre cele două facultăți-surori, care au foarte multe multe în comun, atât în trecut, cât și în prezent, Automatică și Calculatoare pe de o parte și Electronică și Telecomunicații de cealaltă parte, însă o competiție fair-play, cu rezultate benefice pentru ambele părți, asigurând actuala conducere de întregul său sprijin pentru inițiativele ETcTI.
În cadrul evenimentului au fost acordate diplome de excelență pentru întreaga activitate unor dascăli de excepție ai facultății (Ioan Naforniță, Vasile Gui, Traian Jurcă, Dan Stoiciu, Alexandru Isar), precum și diplome de excelență pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea de cercetare de către cadre didactice actuale (Codruța Ancuți, Cosmin Ancuți, Ioana-Monica Pop-Călimanu, Nicolae Miclău, Radu Mîrșu, Roland Szabo, Marius Oteșteanu).
Cu diplome de excelență pentru întreaga activitate au mai fost recompensate Gabriela Vintilă, secretara-șefă a facultății timp de 40 de ani, precum și Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații, pentru 20 de ani de parteneriat onest, fructuos și eficient.
Nu au fost uitați nici studenții, acestora fiindu-le acordate diplomele „Studentul anului” pentru cele trei niveluri de studii (licență, masterat, doctorat): Anca Delia Boțilă, Anca Ioana Dărăbuț și Corina Nicoleta Covaci.
Nu în ultimul rând, cu ocazia aniversării au fost lansate și două volume: Monografia Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, coordonată de Cătălin Căleanu; „Noi, Alumni”, de Marius Oteșteanu, o colecție impresionantă de amintiri și evocări ale reprezentanților tuturor seriilor de absolvenți.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…