Invatamant

La Universitatea Politehnica Timișoara s-au sărbătorit 50 de ani de Electronică și Telecomunicații la Timișoara/FOTO

În aceste zile, una dintre cele mai importante facultăți din cadrul Universității Politehnica Timișoara, cea de Electronică și Telecomunicații, sărbătorește 50 de ani de activitate. Atunci avea loc prima admitere la secția nou creată de Electronică Aplicată, una de avangardă la acea vreme, precum și 30 de ani de crearea Facultății amintite, una dintre cele mai prestigioase și căutate din Universitatea Politehnica Timișoara.

Actuala conducere a Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a ținut să marcheze acest moment, așa cum spunea și decanul acesteia,  Dan Lascu, în cuvântul său introductiv, printr-o aniversare în familie, online, la care au participat, în data de 16 decembrie 2020, reprezentanți ai conducerii UPT, cadre didactice, actuale sau pensionate, foști decani, studenți și absolvenți.

Rectorul Politehnicii timișorene, Florin Drăgan, a evocat, în cuvântul său, competiția dintre cele două facultăți-surori, care au foarte multe multe în comun, atât în trecut, cât și în prezent, Automatică și Calculatoare pe de o parte și Electronică și Telecomunicații de cealaltă parte, însă o competiție fair-play, cu rezultate benefice pentru ambele părți, asigurând actuala conducere de întregul său sprijin pentru inițiativele ETcTI.

În cadrul evenimentului au fost acordate diplome de excelență pentru întreaga activitate unor dascăli de excepție ai facultății (Ioan Naforniță, Vasile Gui, Traian Jurcă, Dan Stoiciu, Alexandru Isar), precum și diplome de excelență pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea de cercetare de către cadre didactice actuale (Codruța Ancuți, Cosmin Ancuți, Ioana-Monica Pop-Călimanu, Nicolae Miclău, Radu Mîrșu, Roland Szabo, Marius Oteșteanu).

Cu diplome de excelență pentru întreaga activitate au mai fost recompensate Gabriela Vintilă, secretara-șefă a facultății timp de 40 de ani, precum și Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații, pentru 20 de ani de parteneriat onest, fructuos și eficient.

Nu au fost uitați nici studenții, acestora fiindu-le acordate diplomele „Studentul anului” pentru cele trei niveluri de studii (licență, masterat, doctorat): Anca Delia Boțilă, Anca Ioana Dărăbuț și Corina Nicoleta Covaci.

Nu în ultimul rând, cu ocazia aniversării au fost lansate și două volume: Monografia Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, coordonată de Cătălin Căleanu; „Noi, Alumni”, de Marius Oteșteanu, o colecție impresionantă de amintiri și evocări ale reprezentanților tuturor seriilor de absolvenți.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

3 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

3 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

4 ore ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

8 ore ago