Politica

Ludovic Orban şi-a dat demisia din funcţia de premier/ Update. Nicolae Ciucă, premier interimar

Printr-o declaraţie făcută în această seară, Ludovic Orban a confirmat informaţiile apărute „pe surse” în această după-amiază, privind demisia sa. Demersul său vine după alegerile de duminică şi în urma unei întâlniri pe care a avut-o, în această după-amiază, cu preşedintele Klaus Iohannis, acolo unde s-ar fi şi luat decizia în cauză.

Ludovic Orban a afirmat că nu se cramponează de funcţie, astfel că a luat decizia de-a demisiona din poziţia de prim-ministru.

“Am luat decizia azi să îmi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voința cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor români, și decizia de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de premier, negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din partidele de centru dreapta, care vor cu adevărat să utilizeze resursele și oportunitățile pentru a crește calitatea vieții. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent”, a spus Orban.

El afirmă că pleacă din funcţia de premier cu conștiința datoriei împlinite, adăugând că a făcut tot ce e omeneşte posibil în perioada pandemiei. Orban a anunţat că guvernul va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de preşedinte.

“Pe 6 decembrie, românii au decis componența viitorului Parlament. Obiectivul meu e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Obiectivul perioadei ce va urma e de a fi implicat în negocierile pentru un guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului desemnat de președinte. Am încredere că în negocierile ce vor fi declanșate, vocea rațiunii va triumfa. Sunt convins că negocierile vor duce la un guvern cu capacitatea de a face față provocărilor și de a pregăti relansarea economic. Le transmit cetățenilor români că orice măsură luată, chiar dacă a generat efecte nefavorabile, a fost luată cu un singur scop: de a apăra sănătatea și viața românilor, de a apăra locurile de muncă”, a mai spus Orban.

Update. Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost desemnat premier interimar de președintele Klaus Iohannis. Numele lui Ciucă este vehiculat şi pentru a conduce viitorul guvern.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

3 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

3 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

4 ore ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

8 ore ago