Sănătate

Pacienții vindecați de Covid-19, mesaje de mulțumire pentru doctori și personal medical de la Spitalul Militar Timișoara: „Doamne, ce eroi necunoscuți”

La Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament de pe Stadionul CFR Timișoara, unde activează personal medical de la Spitalul Militar din oraș, unii pacienți au lăsat mesaje de mulțumire celor care i-au îngrijit. Unul dintre aceștia i-a și desenat pe oamenii îmbrăcați în combinezoane.

Pe pagina de Facebook a Spitalului Militar Timișoara au fpost publicate unele mesaje ale pacienților care s-au vindecat și desenul realizat de un pacient în timpul internării.

„Au fost pacienții noștri, acum sunt bine, acasă, împreună cu familiile lor. Au învins boala iar înainte de a se externa ne-au lăsat ca amintire cuvinte frumoase, mesaje care ne fac să fim mai buni și recunoscători că i-am cunoscut”, transmit reprezentanții Spitalului Militar Timișoara.

„Felicitări militarilor care au organizat acest spital de campanie anticovid… sunt grozavi, iar personalul medical, de nota maximă… nu pot să cunosc pe niciunul… în costumele lor de cosmonauți, cu câte două perechi de mănuși… îi admir și nici nu-nțeleg cum reușesc să se descurce cu seringile, cu perfuziile, cum îmi schimbă fluturașii care se deteriorează de la perfuzii, cu câtă migală se apleacă asupra fiecărei operațiuni, ce greu trebuie sa se miște și cu tot costumul, dar și cu cizmele alea legate până aproape de genunchi, apoi aplică cu strictețe protocolul însușit de spital… Doamne, ce eroi necunoscuți… și ce frumos vorbesc și explică totul, de pe fața lor acoperită cu masca până sub ochi se văd doar ochișorii prietenoși, apoi căciula aia, cu care zici că-și iau zborul…..nu le mai spun cosmonauți, le spun îngeri, că-s îmbrăcați cu alb și mă ajută. Sincere felicitări întregului personal medical de la spitalul militar de campanie, sunt extraordinar de dedicați și lucrează cu un real profesionalism pentru că o fac cu scopul de a aduce binele”, scrie un pacient care s-a externat de la acest spital.

„Pe perioada internării am văzut o echipă, una singură, cea a Spitalului Militar Timișoara, strâns unită în fața epidemiei. Fie că sunt personalul de la logistică, fie că sunt doamnele psiholog sau psihiatru ale instituției, fie că este toată echipa medicală: medici care relaționează nonstop cu pacienții, cu colegii de la celelalte spitale din oraș sau din țară pentru o mai bună gestionare a cazurilor, farmaciștii care asigură în permanență medicația, materialele de protecție, oxigenul, asistenții medicali generaliști și de farmacie, infirmierele, îngrijitoarele, brancardierii, șoferii de ambulanță care aleargă in permanența pentru pacienți, personalul de la bucătărie care prepara hrana gustoasă și hrănitoare”, scrie alt pacient.

Concluzia aparține unui al treilea pacient, care a lăsat un mesaj scurt: „Ce oameni minunați! Doamne binecuvântează tot personalul spitalului militar!”.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

3 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

5 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

5 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

5 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

6 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

6 ore ago