Sport

Performanţă extraordinară la gimnastică! O româncă, şase medelii de aur în competiţia junioarelor la Euro

Avem o nouă stea la gimnastică. O cheamă Ana Bărbosu, are 14 ani şi a reuşit o performanţă uriaşă, greu de egalat. Aur cu echipa, aur la individual compus şi apoi parcurs de excepţie în finalele pe aparate.

Ana Maria Bărbosu și-a început recitalul la sărituri, unde a obținut o medie de 13,975, câștigând finala în fața Valentinei Georgieva (Bulgaria, cu 13,800) și Dariei Lyska (Ucraina, cu 13,350). Românca a sărit ultima în finală, iar combinația de dificultate și constanță i-au asigurat victoria, Bărbosu primind note similare la execuție pentru cele două sărituri prezentate, 8,850 și 8,900.

La paralele, românca a distrus competiţia, câştigând clar la peste un punct distanţă. Ea a avut 13,450, fiind urmată pe podium de Sara Sulekic (Croația, 12,400) și Derin Tanriyasukur (Turcia, 12,050).

“Puntea suspinelor” a adus o dublă bucurie echipei României. Ana Bărbosu și Greta Mayer, din Ungaria, au terminat concursul cu aceeași notă, 13,100, însă românca și-a adjudecat medalia de aur, având notă mai mare la execuție (8,000 față de 7,600). Andreea Preda a reușit și ea o evoluție curată, primind tot 8,000 la execuție ca și Bărbosu – cel mai mult din finala de la bârnă. Astfel, deși ca dificultate exercițiul său a fost printre cele mai slabe din finală, Andreea Preda a câștigat medalia de bronz, cu 12,700, lăsând-o în afara podiumului pe Daria Lyska (Ucraina, 12,600).

În fine, evoluţia perfectă s-a încheiat la sol. Ca și la bârnă, Bărbosu a prezentat cel mai dificil integral (5,4), câștigând aurul cu 13,250, în fața colegei sale, Mara Ceplinski (12,900). Podiumul de la sol al junioarelor a fost completat de Greta Mayer (Ungaria, 12,750).

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

15 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

19 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

21 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

22 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

24 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

24 de ore ago