Sănătate

Recomandările doctorului Virgil Musta pentru cei care suferă de SARS-Cov2 sau cred că au simptome de boală

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, face, de Ziua Națională a României, recomandări pentru cei care suspectează că au Covid-19 sau au fost deja confirmați cu această boală.

Doctorul Virgil Musta este pe frontul de luptă cu SARS-Cov2 de la primul caz apărut în zonă. A vindecat, alături de echipa sa, sute de pacienți. Acum vă face recomandări pentru a acționa în cazul în care suspicionați că aveți boala sau vă tratați la domiciliu și simptomele se agravează.

„Pentru că este o perioadă în care mă abordează multă lume și mă întreabă cum să procedeze, las mai jos câteva recomandări, care sper să vă ajute pentru a ști cum să acționați:

  1. La apariția oricărui simptom care ar putea sugera că sunteți răcit, izolați-vă la domiciliu, urmăriți evoluția și discutați permanent cu medicul de familie, care vă va îndruma. Este foarte important ca eventuala infecție SARS CoV 2 să fie descoperită cât se poate de timpuriu.
  2. Dacă sunteți depistat pozitiv, țineți legătura în continuare cu medicul de familie, el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă. Noi medicii specialiști de la Victor Babeș avem o colaborare foarte bună cu medicii de familie și ne informăm reciproc în interesul pacienților.

3.Următoarele semne trebuie să vă facă să solicitați imediat evaluare în spital, pentru că pot anunța o evoluție posibil severă a boli:

  • febră mare, care persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate
  • tuse seacă iritativă intensă, însoțită de dureri toracice
  • dureri musculare intense, dureri de cap intense, oboseală marcantă
  • senzația de lipsă de aer
  1. Dacă starea dumneavoastră se înrăutățește, nu stați acasă până nu mai puteți respira sau până aveți dificultate mare în respirație, pentru că de cele mai multe ori este prea târziu să mai putem face ceva. Dacă aveti factori de risc (boli cronice), fiți și mai prudenți!
  2. În evoluția bolii există riscul, chiar și la persoanele cu forme ușoare, ca între a 7-a și a 10-a zi, inflamația să crească și să evolueze spre o formă severă. În această perioadă a bolii fiți foarte atenți, iar dacă apar semnele de severitate descrise mai sus, anunțați medicul de familie și prezentați-vă urgent la spital pentru a fi evaluați”, transmite doctorul Virgil Musta.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

8 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

11 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

11 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

13 ore ago