Administratie

Se anunță vremuri interesante pentru Horticultura. Societatea municipalității e luată în vizor de viceprimarul Lațcău pentru că nu își face treaba/FOTO

Societatea Horticultura a intrat în atenția viceprimarului Ruben Lațcău, după ce acesta, alături cu o întreagă echipă, a verificat cum arată malurile Begăi, zonă aflată în administrarea firmei aparținând primăriei. Deși aceasta spune că pe acolo se curăță săptămânal, pe teren s-a găsit cu totul altceva, a anunțat viceprimarul.

”Fisuri pe pista de biciclete, pontoane cu lemnăria putredă, care poate constitui un pericol pentru locuitori, toalete publice insalubre, fără mentenanță, coșuri de gunoi sparte și gunoi, atât de mult gunoi. Pentru cunoscători: malul Begăi. Pe de o parte, multe elemente din amenajare nu ar fi trebuit să se deterioreze atât de mult dacă ar fi fost de o bună calitate, pe de altă parte municipalitatea nu a asigurat o mentenanță ca la carte. Așa că, împreună cu mai mulți colegi din diverse departamente ale Primăriei am mers să vedem de aproape, nu din rapoarte, starea în care se găsește faimoasa (și nu prea) amenajare a malului Begăi. Într-adevăr, sunt dubii că Rogera, mai întâi, și apoi Horticultura și-au respectat întocmai contractele de curățenie și mentenanță. Știm asta atunci când ceea ce ar trebui să fie una dintre cele mai faine zone ale Timișoarei este zona pe care mulți timișoreni o evită de groaza gunoaielor și a dezolării”, spune mâna dreaptă a primarului Fritz.

Ruben Lațcău spune că de la Horticultura i s-a comunicat că pe întreaga lungime a falezei, pe ambele maluri, este curățat gunoiul și se golesc coșurile, cel puțin o dată pe săptămână. Ceea ce fizic nu prea ar fi posibil, spune acesta.

”Horticultura declară că fiecare metru pătrat de pe lungimea ambelor maluri amenajate (așadar 2 x 10 km) este curățat o dată pe săptămână. Ceea ce e evident pentru oricine că nu se întâmplă, vedem cu toții abundența de gunoaie. Și nici realist nu e: 20 km lungime de mal înseamnă vreo 200.000 metri pătrați de curățat o dată pe săptămână, deci o cincime (40.000 metri pătrați) din suprafața totală ar fi curățați pe zi. Mi se spune că ar lucra 70 persoane. Nu vreau acum să vă zăpăcesc cu probleme de aritmetică de gimnaziu, dar asta înseamnă că un angajat Horticultura din echipajele care curăță malurile Begăi ar curăța, între orele 8:00 și 10:00 dimineața, vreo 570 metri pătrați în fiecare zi”, mai anunță viceprimarul.

Supărat, acesta a cerut rapoarte permanente despre ce și cum se face pe malul Begăi în domeniul întreținerii.

”Am cerut să primesc de săptămâna viitoare un raport zilnic al curățării: câte persoane au curățat câți metri pătrați, de unde până unde, în câte ore, cât gunoi s-a strâns și unde a fost dus. Aritmetică gospodărească. Nu mai putem plăti servicii publice, de oricine ar fi executate, dacă nu sunt de calitate. Trebuie să ne îngrijim orașul așa cum avem grijă de casa noastră”, mai subliniază Lațcău.

El nu ratează momentul și trage o concluzie: fostul primar a beneficiat din plin de faleză pentru a-și face poze, dar ulterior a uitat să întrețină investiția.

”Și încă ceva: au trecut vremurile în care o investiție e făcută cum e făcută și finalizată doar cât să își facă liderul maxim poze, după care mentenanță – lipsă. Sunt investiții din bani publici și asta ne obligă să selectăm de acum doar proiecte de care orașul să beneficieze, prin bună calitate și mentenanță corectă, 20 de ani, nu 2 ani și-un sfert”, încheie Lațcău.   

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

O oră ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

2 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

3 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

4 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

5 ore ago