Social

Ședință extraordinară la CJ Timiș. Au fost marcați 31 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989

La Consiliul Județean Timiș a avut loc astăzi o ședință extraordinară, pentru marcarea a 31 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Au fost prezente oficialități și revoluționari.

„La întâlnirea din 16 decembrie, de la Primăria Timișoara, v-ați exprimat nemulțumirea cu privire la aspectele rămase încă nerezolvate legat de Revoluția din 1989. Până acum, ne-am concentrat să ne uităm în trecut, căutând vinovați, și este clar că încă există aspecte la care nu s-a găsit consens. Este însă vremea să schimbăm paradigma și avem nevoie de expertiza și ajutorul dumneavoastră pentru a veni cu propuneri concrete de revitalizare a Timișului și a Timișoarei”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a avut o intervenție online, acesta aflându-se acasă, izolat, după ce viceprimarul Ruben Lațcău a fost depistat cu Covid-19.

„Revoluția are nevoie de două lucruri – de indivizi curajoși, de fiecare dintre noi, fiecare care a participat atunci în 1989 are câte o poveste de curaj, iar o revoluție are nevoie și de comunitate și de solidaritate. Avem nevoie să ne coagulăm, să lucrăm împreună, asta s-a întâmplat în Decembrie 1989, în Timișoara, un spirit de solidaritate și curaj care a schimbat o țară întreagă. Este un îndemn în ziua de azi, schimbările majore au nevoie de curaj, dar și de solidaritate. Dacă ne amintim de aceste lucruri, atunci și Timișaoara și Româna vor avea un viitor european”, a spus Fritz.

La ședință a fost și prefectul județului, Liliana Oneț, preotul Ionel Popescu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Timișoara, cât și reprezentanții asociațiilor de revoluționari din municipiu. Președintele Alin Nica a înmânat, la finalul ședinței, plachete comemorative reprezentanților asociațiilor de revoluționari.

„Între 16 și 20 decembrie 1989, timișorenii au purtat un înverșunat război cu unul dintre cele mai represive forțe din lume, de-o parte populația neînarmată, de cealaltă parte, securitatea, miliția, armata și trupele activului de partid. Toate mijloacele de reprimare, arestările, asasinatele, nu au învins dorința de libertate a timișorenilor. În data de 20 decembrie, Timișoara a intrat sub controlul populației”, a spus Valer Bercea președintele Fundației Naționale a Revoluției din Decembrie 1989 Timișoara.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

O oră ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

2 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

2 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

3 ore ago