Invatamant

Studenții timișoreni, ajutați să intre pe piața muncii la absolvire

Universitatea Politehnica Timișoara organizează joi, 10 decembrie, începând cu ora 13, conferința online de finalizare a proiectului „Construiește-ți viitorul prin stagii de practică! – CONPrACT” în cadrul căruia 164 de studenți din anii terminali au fost sprijiniți pentru tranziția de la școală la viața activă.

Concret, Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Danke Consulting SRL, a fost beneficiar al proiectului POCU 107330, derulat în perioada septembrie 2018 – decembrie 2020, în valoare totală de 1.335.475 de lei, din care 839.319 lei au revenit UPT.

Prin acest proiect se dorește facilitarea accesului pentru 150 de studenți din grupul țintă la informații și servicii specia-lizate de orientare și consiliere profesională, în perioada 2018-2020 și în sprijinul tranziției de la școală la viața activă (Atins-164 studenți beneficiari). De asemenea, se dorește promovarea și dezvoltarea unor parteneriate între universitate, întreprinderi și alte instituții în vederea facilitării tranziției de la școală la viața activă (minim 10 parteneriate noi), în perioada 2018-2020 (Atins-100 colaboratori, 54 acorduri semnate, 1 bază de date cu firme din zona de Vest). În urma proiectului, va fi realizată facilitarea dezvoltării profesionale prin efectuarea stagiilor de practică în întreprinderile partenere, în vederea îmbunătățirii procesului de inserție a minim 66 de studenți pe piața muncii, în perioada 2018-2020 (Realizat partial-50 angajați).

Prin proiectul CONPrACT s-a îmbunătăţit procesul de inserţie pe piaţa muncii pentru cei 164 de studenţi din grupul țintă, prin dobândirea competenţelor necesare integrării şi menţinerii pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi dinamică precum şi creşterea adaptabilităţii acestora la cerinţele locului de muncă.

În cadrul proiectului s-a acreditat cursul de DESIGNER PAGINI WEB, iar peste 40 studenți, respectiv 18 cadre didactice din universitate au absolvit acest curs.

Sustenabilitatea proiectului va fi asigurată voluntar de către toți membrii rețelei INCO, care vor colabora atât fizic cât și prin intermediul platformei www.mytes.upt.ro, platformă pe care se găsesc cursurile dezvoltate în proiect, materialele necesare activității de consiliere, precum și cele necesare atelierelor studențești.

Link-ul pentru participarea la conferință este următorul: https://us04web.zoom.us/j/78101200711?pwd=S251dFU1aUJUYkJ3V2E5RXM4MGRiZz09 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

4 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

8 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

10 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

10 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

11 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

11 ore ago