Administratie

Timișoara nu are niciun reprezentant în organele de conducere ale Asociației Municipiilor din România

În urmă cu câteva zile, în mediul virtual a avut loc adunarea generală a Asociației Municipiilor din România. Astfel, în urma voturilor exprimate, primarul Clujului, Emil Boc, a fost ales ca președinte al organizației. Timișoara nu a fost inclusă în niciuna dintre structurile de conducere ale organizației.

Deși vorbim de al treilea oraș ca și mărime din România și (probabil) cel de-al doilea oraș ca putere economică din țară, Timișoara nu a fost inclusă pe lista niciuneia dintre structurile de conducere ale organizației. În funcţiile de vicepreședinte au fost aleși: primarul din Oradea, Florin Birta, Ionel Ciunt (Zalău), Lia-Olguța Vasilescu (Craiova), Mihai Chirică (Iaşi), Florin Iacob-Ridzi (Petroşani), Viorel Marian Dragomir (Brăila) şi Ciprian Ciucu (Sectorul 6 București).

Din Consiliul Director fac parte și primarii Dan Bobouțanu (Hunedoara), Călin Bibarț (Arad), Nicolae Oancea (Deva), Arpad Antal (Sfântu Gheorghe), Gabor Kereskenyi (Satu Mare), Astrid Fodor (Sibiu), Attila Korodi (Miercurea Ciuc), Allen Coliban (Brașov) sau Ioan Sîrbu (Sighișoara).

În urmă cu o lună Cătălin Iapă, secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării, anunța că actualul primar, Dominic Fritz, a lipsit de la discuțiile purtate cu premierul de către reprezentanții acestei organizații.

”Primarul Timișoarei, Dominic Fritz , a fost absent astăzi (n.r. miercuri), Timișoara a fost absentă astăzi. Astăzi a avut loc, la Guvern, o întâlnire importantă a domnului prim-ministru Ludovic Orban cu primarii celor mai mari orașe din România. Nu știu dacă domnul primar al Timișoarei a știut de întâlnire, întâlnirea a fost organizată de Asociația Municipiilor din România, dar știu că primari USR au știut și au și fost prezenți, de exemplu noul primar USR al Bacăului a fost prezent și a și prezentat problemele cu care se confruntă orașul”, spunea, 12 noiembrie, Iapă

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago