Sport

Alb-violeții de la naționala de handbal se pregătesc alături de echipă pentru reluarea campionatului

Startul noii săptămâni de pregătiri pentru SCM Politehnica Timișoara a coincis cu întregirea lotului bănățean cu jucătorii reveniți de la loturile naționale. Interul Marius Sadoveac se pregătește separat, din cauza unor probleme medicale cu care a venit de la lotul de seniori, iar ceilalți băieți, Cristian Fenici, Călin Dedu, Claudiu Pal, Liviu Caba și Aron Dedu  au intrat în programul normal al echipei.

Coordonatorul de joc Liviu Caba, convocat la reprezentativa de tineret, și-a exprimat bucuria revenirii acasă, dar a povestit și despre obiectivele tricolorilor mici din primăvara ce vine. ”Mă simt bine pentru că am revenit acasă, în sfîrșit. A fost o perioadă încărcată de antrenamente pentru că avem un obiectiv important, acela de a ne califica la Campionatul Mondial. Trebuie să trecem de preliminariile de la mijlocul lunii martie, când întâlnim Italia, Austria și Israel – echipe care poate nu sunt forțe la nivelul seniorilor, dar au echipe puternice la nivel juvenil. Probabil echipa calificată se va decide între noi și Austria”, a spus Liviu Caba, care a adăugat că au fost importante cele trei jocuri-școală cu naționala de seniori a României în stagiul de pregătire din Capitală.

Caba jr urmărește în această perioadă și Mondialul seniorilor, unde simte că Egiptul (țara gazdă) poate fi marea surpriză a competiției. Celelalte două pretendente la podium în viziunea jucătorului echipei bănățene sunt Norvegia și Franța.

Nucleul naționalei de handbal tineret a României poate deveni alb-violet, în luna martie, dacă va fi chemat și pivotul Călin Dedu; el a împlinit toamna trecută 18 ani și a luat deja contactul cu echipa de seniori, însă ar putea fi convocat și la tineret peste două luni la turneul preliminar. Mezinul Dedu a vorbit despre stagiul la echipa mare.

”Am simțit o atitudine hotărâtă din partea tuturor să pregătim foarte bine jocurile cu Kosovo și să fim cât mai aproape de calificarea la Campionatul European. Nu ne așteptam să fim favoriți, înainte de startul preliminariilor, dar prin munca noastră am ajuns în această postură”, a spus Călin, care a explicat și saltul direct de la selecționata de juniori la cea de seniori: ”Totul a plecat de la oportunitatea pe care mi-a dat-o Politehnica Timișoara, de a evolua în Liga Națională. Am fost văzut de staff-ul naționale de seniori, am înțeles că le-a plăcut de modul cum joc și m-au convocat. Pentru mine a fost un pas destul de mare și greu, dar m-am încadrat în nivelul de dificultate al antrenamentelor. Concurența mare pe postul de pivot, cu Gabriel Dumitriu și Andras Szasz, mai experimentați decât mine, mă ambiționează să lucrez mai mult, să ajung la nivelul lor”.

SCM Politehnica pregătește startul returului Ligii Zimbrilor, de la începutul lunii viitoare, când va disputa primele două partide în cadrul unui nou turneu programat pe teren neutru; în primele două etape, violeții au meciuri cu Potaissa Turda și CSM Vaslui.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

6 minute ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

21 de minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

40 de minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

46 de minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago