Administratie

Cinema Freidorf va primi finanțarea necesară pentru transformare. În cartier se vor implementa activități de afterschool

Unul dintre proiectele de transformare a fostelor cinematografe, lansate de Primăria Timișoara, cel pentru fosta locație din Freidorf, va primi finanțare, Comitetul de Selecție al GAL Freidorf a selectat în luna ianuarie proiectele ce vor fi susținute. Este vorba despre reabilitarea cinematografului și schimbarea destinației în Centru cultural și educațional Freidorf, depus de Municipiul Timișoara pe Intervenția Centru Multifuncțional, un proiect în valoare de 2.318.260,05 lei.

În cadrul acestui centru vor avea loc evenimente culturale dar va funcționa și un centru de zi pentru persoanele cu adicții care vor beneficia de serviciu social, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Cel de-al doilea proiect este ”Învață să reușeșți! – servicii integrate în comunitate”, proiect prin care se vor implementa activități de școală după școală, măsuri de acompaniere, educație parentală, pregătirea cadrelor didactice pentru lucrul cu copiii din zonele dezavantajate. Acesta este în valoare de 1.885.354,85 lei.

Proiectul cinematografului va fi finanțat prin Programul Operațional Regional iar cel de servicii prin Programul Operațional Capital Uman.

În prezent sunt deschise apelurile de selecție pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din zona urbană marginalizată cu străzile Crizantemelor, Ion Barac și Căpitan Damșescu, apel în valoare de 650.000 euro, parcuri și locuri de joacă, 350.000 euro, infrastructură educațională 365.832 euro.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf (GAL Freidorf), implementează Strategia de Dezvoltare Locală în cartierele: Freidorf, Dâmbovița, Calea Șagului, Steaua, Fratelia, Iosefin. Valoarea Strategiei este de 7 milioane euro, banii fiind împărtiți în două direcții: proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional și Programul Operațional Capital Uman.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

3 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

6 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

6 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

7 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

7 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago