Primăria Timişoara

Datorii de 120 de milioane de lei. Primăria Timișoara începe anul nou cu un ”bulgăre rostogolit” de datorii, de dimensiuni consistente

Anul 2020 se încheie la Primăria Timișoara cu facturi totale neplătite în valoare de 120 de milioane de lei, a anunțat edilul șef, Dominic Fritz. De asemenea, spune acesta, veniturile instituției au fost cu multe zeci de milioane de lei mai mici decât estimările de la realizarea bugetului instituției pe anul precedent.

Vreo 40 de milioane de lei în plus au completat datoriile de peste 80 de milioane la facturi neplătite ale municipalității, la precedenta evaluare făcută publică de Dominic Fritz. Situația e și mai rea, aceasta pentru că și veniturile estimate prin bugetul anului precedent au fost mult mai mari decât cele realizate efectiv. A fost un buget nerealist, spune Fritz, e posibil ca așa să fie, dar și pandemia a scăzut foarte mult activitatea economică, deci și sumele virate ca și taxe și impozite.

Am avut o ședință lungă cu echipa economică din primărie. Am luat decizii pe partea de funcționare, o să lucrăm pe partea de investiții. În urma discuțiilor am stabilit că am avut anul trecut venituri 785 milioane de lei, planificate au fost 1,458 miliarde. Am avut impresia de la început că nu e un buget realist. Avem plăți restante de 120 de milioane de lei din 2020, pe care trebuie să le achităm cu banii din acest an. Bulgărele crește tot mai mult, nu putem merge în continuare cu această rostogolire. acum facem o programare bugetară tot mai realistă. O să creștem veniturile, dar trebuie să facem și tăieri de costuri, realitatea nu ne mai permite astfel de cheltuieli”, a spus Dominic Fritz.

El a ținut să precizeze că sumele datorate sunt pe contracte aflate deja în derulare, niciunul nu a fost semnat de actuala administrație. Doar de acum își va putea asuma noul primar și politic noile documente semnate.

Țin să precizez, să nu se interpreteze, sunt contracte de anul trecut. Acum va urma o etapă în care o să îmi asum și politic contractele noi semnate”, a mai spus edilul șef.

El a justificat și sumele suplimentare apărute față de precedenta ”evaluare”.

Diferența e că la final de an mai vin niște facturi de plată, explodează această cifră de restanțe. Și aici trebuie să mai lucrăm la predictibilitate, să nu mai avem asemenea situații”, a încheiat Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

23 de minute ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

59 de minute ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

O oră ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

2 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

3 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

4 ore ago