Administratie

Dudeștii Vechi, mai bună decât Timișoara. În capitala bulgarilor bănățeni se va construi o nouă piață, cu șase milioane de lei

Comuna Dudeștii Vechi va ridica o nouă piață agroalimentară. Este un proiect deosebit, în valoare de șase milioane de lei, completat de o parcare de mari dimensiuni și o serie de alte amenajări urbanistice, care ar face invidios orice primar de mare oraș.

Proiectul este o replică a pieței agroalimentare din Szeged, dar adaptată specificului local. Hala va avea o suprafață de 580 de metri pătrați, va avea spații comerciale destinate separat producătorilor locali (brânzeturi, carne, lactate, panificație etc.), mese cu curent electric, va fi instalat internet și va fi realizat după o arhitectură concepută în spiritul tradiției din Dudeștii Vechi. Acum se lucrează la obținerea avizelor și va urma etapa licitației pentru stabilirea firmei care va face proiectarea și construcția în sine. Lucrarea ar urma să aibă o durată de maxim 14 luni.

„Hala va fi amplasată pe locul actual al pieței, unde acum este o platformă betonată și câteva mese de beton din anii 70-80. Va fi o hală făcută în stilul arhitectural al comunității noastre. Am ținut foarte mult să facem noi arhitectura și funcționalitatea și am plătit noi studiul de fezabilitate pe care l-am înaintat CNI. Hala va avea 580 metri pătrați, iar pe lângă mesele care vor fi complet dotate, vor fi și spații de comercializare pentru produse specifice precum brânzeturi, carne, legume ș.a. care vor fi oferite producătorilor locali. Dorim să oferim șansa producătorilor locali să își desfacă produsele într-o astfel de hală”, spune primarul comunei Dudeștii Vechi, Bono Cucalan.

Proiectul este unul mai complex, iar în zonă va fi amenajată și o parcare de mari dimensiuni, iar accesul se va face, tot într-un mod deosebit, prin una dintre alvelolele podului din localitate, peste Aranca. Pentru parcare vor fi solicitate 12.000 de euro, din fonduri europene.

„Ne-am inspirat foarte mult din piața de la Szeged. Ei sunt la cu totul alt nivel, investiția acolo a fost de multe, multe milioane de euro, dar am ținut cont de specificul local, de obiceiurile cetățenilor noștri și am încercat să venim cu acest ansamblu instituțional în completarea a ce ne lipsește la Dudeștii Vechi”, conform lui Cucalan.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

3 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

3 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

4 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

5 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

5 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

8 ore ago