Sănătate

Febra după vaccinul anti-COVID trece în 12 ore cu o pastilă banală

Febra după vaccinul anti-COVID poate să apară la 5% dintre persoanele vaccinate. Într-o intervenție telefonică la emisiunea Gândul Live, medicul de familie Valeria Herdea a vorbit despre experiența sa cu vaccinul anti-COVID.

Cadrul medical a precizat că a avut febră după imunizare, dar s-a tratat cu banalul paracetamol și totul a fost bine.

„Am făcut vaccinul, am fost foarte bine, după care am făcut febră 38 de grade, m-am simțit mai obosită, dar am luat Paracetamol și s-a rezolvat. Foarte mulți dintre cei vaccinați pot dezvolta o reacție, o durere a brațului, o reacție febrilă. Am spus cinstit ce mi s-a întâmplat, ca să știe toți oamenii. 95% dintre oameni nu au nimic. La 5% apar reacții. Am luat Paracetamol și după 12 ore nu am mai avut nimic”, a spus medicul.

Vaccinul anti-COVID ne protejează în cazul infecției, în sensul în care nu vom dezvolta o formă gravă a bolii. Un nou studiu din Israel arată însă că vaccinul ar putea reduce și rata de transmisibilitate a virusului care provoacă boala COVID-19.

Dr. Valeria Herdea a mai declarat la emisiunea Gândul Live că își dorește revenirea la normalitatea de dinainte de pandemie, motiv pentru care s-a vaccinat.

„Eu sunt convinsă că pe fondul de oboseală pe care l-am avut și acumulat de aproape un an de zile fără concediu, soare, zile de concediu, și imunitatea mea se poate diminua. M-am vaccinat, nu mai pot să stau așa, vreau să merg la evenimente științifice”, a declarat medicul.

Inclusiv persoanele alergice pot fi vaccinate, spune dr. Herdea, dar trebuie să declare onest acest lucru. În lume, 30% dintre oameni sunt predispuși la alergii, în anumite condiții de mediu.

Dincolo de vârsta de 40 de ani, oamenii au o tendință de aproape 60% de a dezvolta alergii, pentru că nu mai suntem chiar atât de bine puși la punct, a completat medicul.

În cazul persoanelor cu afecțiuni oncologice, medicul curant va stabili oportunitatea vaccinării.

„Una e un cancer tratat, când pacientul nu urmează un tratament oncologic și va putea face vaccinul, alta e un pacient cu tratament activ, care trebuie să respecte cu rigurozitate sfatul oncologului. Siguranța pacientului e prima noastră preocupare”, a declarat medicul.

 

 

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Accident rutier cu două victime la Moşniţa Mouă. O şoferiţă nu a dat prioritate în intersecţie

Graba continuă să bage oameni nevinovaţi în spital. O femeie în vârstă de 29 de…

4 ore ago

Trei străzi din Ciarda Roșie au fost ”dotate” cu asfalt/FOTO

Străzile Azaleelor, Ștefan Luchian și Iuliu Podlipny, printre ultimele străzi de pământ sau piatră din…

7 ore ago

Iubitorii biliardului, invitați la tradiționalul Timișoara Open 2K24

Clubul Sportiv „Jucătorul de Biliard – Asociaţie” organizează și anul acesta turneul Timişoara Open 2k24,…

8 ore ago

Razie a Poliţiei Locale şi a controlorilor STPT pe mijloacele de transport în comun

Polițiștii locali și controlorii STPT au avut o acţiune comună, miercuri, pe mijloacele de transport.…

9 ore ago

Cum îți alegi, ca bărbat, încălțămintea potrivită pentru sezonul rece?

Când vine anotimpul rece, alegerea încălțămintei potrivite devine esențială pentru confortul și siguranța bărbaților. Temperaturile…

9 ore ago

Deplasare în celălalt capăt al țării pentru „Leii din Banat”

SCM winsed.swiss Timișoara se află în fața a două deplasări în Liga Națională de baschet,…

11 ore ago