Febra după vaccinul anti-COVID poate să apară la 5% dintre persoanele vaccinate. Într-o intervenție telefonică la emisiunea Gândul Live, medicul de familie Valeria Herdea a vorbit despre experiența sa cu vaccinul anti-COVID.
Cadrul medical a precizat că a avut febră după imunizare, dar s-a tratat cu banalul paracetamol și totul a fost bine.
„Am făcut vaccinul, am fost foarte bine, după care am făcut febră 38 de grade, m-am simțit mai obosită, dar am luat Paracetamol și s-a rezolvat. Foarte mulți dintre cei vaccinați pot dezvolta o reacție, o durere a brațului, o reacție febrilă. Am spus cinstit ce mi s-a întâmplat, ca să știe toți oamenii. 95% dintre oameni nu au nimic. La 5% apar reacții. Am luat Paracetamol și după 12 ore nu am mai avut nimic”, a spus medicul.
Vaccinul anti-COVID ne protejează în cazul infecției, în sensul în care nu vom dezvolta o formă gravă a bolii. Un nou studiu din Israel arată însă că vaccinul ar putea reduce și rata de transmisibilitate a virusului care provoacă boala COVID-19.
Dr. Valeria Herdea a mai declarat la emisiunea Gândul Live că își dorește revenirea la normalitatea de dinainte de pandemie, motiv pentru care s-a vaccinat.
„Eu sunt convinsă că pe fondul de oboseală pe care l-am avut și acumulat de aproape un an de zile fără concediu, soare, zile de concediu, și imunitatea mea se poate diminua. M-am vaccinat, nu mai pot să stau așa, vreau să merg la evenimente științifice”, a declarat medicul.
Inclusiv persoanele alergice pot fi vaccinate, spune dr. Herdea, dar trebuie să declare onest acest lucru. În lume, 30% dintre oameni sunt predispuși la alergii, în anumite condiții de mediu.
Dincolo de vârsta de 40 de ani, oamenii au o tendință de aproape 60% de a dezvolta alergii, pentru că nu mai suntem chiar atât de bine puși la punct, a completat medicul.
În cazul persoanelor cu afecțiuni oncologice, medicul curant va stabili oportunitatea vaccinării.
„Una e un cancer tratat, când pacientul nu urmează un tratament oncologic și va putea face vaccinul, alta e un pacient cu tratament activ, care trebuie să respecte cu rigurozitate sfatul oncologului. Siguranța pacientului e prima noastră preocupare”, a declarat medicul.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…