Politica

La „loteria tragerilor”, PNL Timiş a extras un secretar de stat la Finanţe şi şefia DLAF. Cătălin Iapă şi Ciprian Bogdan îşi pierd funcţiile

În urma împărţirii funcţiilor guvernamentale de către organizaţiile liberale din întreaga ţară, PNL Timiş a obţinut un secretar de stat la Ministerul de Finanţe şi şefia DLAF. În aceste condiţii, cei doi secretari de stat pe care îi are PNL Timiş, Cătălin Iapă şi Ciprian Bogdan, îşi pierd funcţiile. Singura şansă pe care cei doi o mai au este să se producă, în termen de trei zile, schimburi de posturi cu alte filiale.

În cadrul unei şedinţe pe care liderii PNL au avut-o luni cu toţii şefii de organizaţii judeţene, au fost împărţite funcţiile de secretari de stat, subsecretari de stat, precum şi şefi şi adjuncţi ai agenţiilor şi companiilor de stat, unde numirile se fac pe criterii politice. În cauză au fost 42 funcţii de secretari de stat, cinci de subsecretari de stat şi 54 de şefi şi adjuncţi de agenţii guvernamentale sau companii de stat, în total 101 poziţii. Dintre acestea, şapte au fost asumate de premierul Florin Cîţu, restul fiind împărţite de organizaţii. Fiindcă nu a existat un consens s-a trecut la metoda „tragereilor”.

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a dezvăluit pentru deBanat cum a decurs procedura „tragerilor”. Astfel, filialele s-au împărţit în două categorii în funcţie de rezultatele de la alegerile parlamentare: prima cu rezultate de peste 20%, a doua cu rezultate sub acest barem. Filialele din prima categorie au avut dreptul la două „trageri”, restul la una singură. În funcţie de scorul la alegeri, fiecare filială a optat, în ordine, la o poziţie. Primle şase fililae, ca scor, au ajuns şi la treia targere, ceea ce nu a fost cazul Timişului. Cele mai dorite funcţii au fost la Dezvoltare Regională, Transporturi şi Energie, ne-a declarat Alin Nica.

În urma acestei „loterii”, PNL Timiş a obţinut o funcţie de secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi şefia DLAF (Departamenul pentru Luptă Antifraudă).

„Evident, am pornit de acasă cu dorinţa de a-i menţine pe cei doi secretari de stat pe care îi avem (Cătălin Iapă – Dezvoltaree Regională şi Ciprian Bogdan – Sănătate – n.r.), dar aceste funcţii au fost luate înainate noastră. De altfel, pentru multe filiale s-a întâmplat acest lucru, să-şi dorească unele funcţii, dar să primescă altele. Mai avem însă trei zile în care filialele pot face schimbări”, ne-a declarat Nica, el menţionând că PNL Timiş are oameni pentru a ocupa cele două poziţii amintite.

Luni, pe acelaşi principiu se vor împărţi şi funcţiile de prefecţi. De această dată vor intra în horă şi USR PLUS şi UDMR. PNL ar urma să aibă prefecți în 23 de județe, USR PLUS în 14 și UDMR în 5 județe.

“Sigur, ne dorim funcţia de prefect, dar acolo e un fel de loterie. Cert este faptul că avem acum 38 de prefecţi şi vom avea 23. Aşadar, la 15 trebuie să renunţăm”, a mai declarat Nica.

De amintit aici că, pentru a rămâne secretari de stat, Ciprian Bogdan a demisionat din calitatea de consilier judeţean, iar Cătălin Iapă din cea de consilier local la Timişoara.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

4 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

5 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

6 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

7 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

8 ore ago