Opinii

„Noul PSD”, la fel ca „vechiul PSD”. Nu a putut scăpa de tutela lui „Felix” Voiculescu

Cinci „conserve” trimise de Dan Voiculescu pe listele PSD de la alegerile parlamentare s-au deschis şi au anunţat că vor forma o grupare umanist-social-liberală în parlament. Astfel, formaţiunea controlată de fostul puşcăriaş şi turnător la Securitate, Dan „Felix” Voiculescu, a intrat din nou pe uşa din dos a parlamentului. A câta oară? De menţionat că partidul a candidat la alegeri, însă doar 1% dintre români au pus ştampila pe el. Dacă în cazul altor „dezertări” cei din PSD urlau ca din gură de şarpe „Trădătorii!”, de această dată au tăcut mâlc. Unii, fiindcă alţii chiar au aplaudat această plecare.

Foarte mulţi vor spune că nu e nicio surpriză, că e un lucru absolut normal având în vedere legăturile între PSD şi Antena 3. Aşa este, dar în momentul în care „reformatorul” Marcel Ciolacu îşi consolida poziţia în fruntea PSD susţinea foarte hotărât că social-democraţii nu vor mai face alianţă cu PPUSL. Mai mult, se lăuda că, pentru prima dată în istorie, PSD are curajul de-a nu mai remorca pe nimeni în parlament, făcând referiri la ALDE şi PPUSL. Şi a primit aplauze chiar de la media anti-PSD-istă care i-a lăudat curajul „reformator”

A avut dreptate, n-a făcut nicio alianţă, o să continue unii. Da, nu a făcut-o pe faţă, ci a aplicat şmecheria de cartier a lui Liviu Dragnea de la alegerile europarlamentare. Arunci, când în primele şase locuri eligibile, trei candidaţi au fost impuşi de Antena 3. Printre ei, de exemplu, timişoreanca Maria Grapini, care s-a întors deja în PPUSL.

De cealaltă parte şi cei din PPUSL anunţau cu pumni bătuţă în piept că niciun membru nu va candida pe listele PSD. Iată însă că zilele trecute, preşedintele formal, Daniel Ionaşcu, a anunţat victorios formarea amintitului grup în parlament. De menţionat că e vorba de foşti membrii PPUSL care s-au înscris în PSD doar pentru a nu rămâne fără coledzi, iar acum s-au întors la matcă. Ceea ce denotă premeditare. Şi faptul că „reforma” anunţată de Ciolacu nu a depăşit, cel puţin în cazul de faţă, curvăsăria lui Liviu Dragnea. Că tot e asemănată politica cu cea mai veche meserie din lume

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

11 minute ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

17 minute ago

Retim, amendată cu 137.000 de lei. Primarul spune că nu are mijloace de sancționare a societății

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

46 de minute ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

4 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

5 ore ago