Politica

PNL Timiş îşi păstrează neutralitatea în scandalul de la vârful partidului. Alin Nica: „Nu e momentul să cerem demisia preşedintelui”

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, afirmă că l-au şocat atacurile violente ale lui Rareş Bogdan la adresa lui Ludovic Orban, însă filiala pe care o conduce nu se poziţionează în nicio tabără din partid. Nica afirmă că nu e momentul schimbării preşedintelui PNL, iar partidul trebuie să se concentreze pe guvernare, nu pe dispute politice.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a avut, în urmă cu două zile, un atac extrem de violent la adresa lui Ludovic Orban. Bogdan a cerut demisia din funcţie a preşedintelui PNL, afirmând că are în spatele lui un „grup reformator” care solicită acelaşi lucru. După Bogdan, şi secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a cerut demisia lui Orban de la preşedinţia partidului. Deja se vorbeşte că mai multe filiale din Ardeal şi Banat ar fi împotriva lui Orban. De altfel, unele publicaţii au trecut şi PNL Timiş în tabăra anti Orban, lucru dezminţit categoric de Alin Nica, preşedintele interimar al organizaţiei.

„PNL Timiş nu se poziţionează de nicio parte în această dispută. Eu cred că toate discuţiile trebuie să aibă loc în partid, nu în public. Sincer, m-au şocat şi pe mine aceste declaraţii (ale lui Rareş Bogdan – n.r.). Evident, sunt lucruri de corectat, dar nu asta este metoda, ci o analiză în interiorul partidului. Da, s-a discutat problema în filială. Sunt unele nemulţumiri vizavi de modul în care au fost împărţite unele ministere. Dar momentan nu ne poziţonăm de nicio parte acum şi nu e momentul să cerem demisia preşedintelui. La congres, da, vom avea o poziţie. Facem un apel să se tempereze lucrurile, să ne concentrăm pe guvernare, nu pe lupte politice”, a declarat Nica pentru deBanat.

De menţionat că azi, preşedintele CJ Cluj, Alin Tise, trecut de Rareş Bogdan printre „reformatori” a avut o reacţie extrem de dură, atât la adresa lui Ludovic Orban, dar şi a „puciştilor”. Tise afirmă că Orban nu trebuie schimbat doar pentru a-i lua locul unul mai tânăr şi cu „costume mai frumoase”.

“Sunt unul dintre cei care am criticat practicile din partid mai demult, mai întâi în partid, iar apoi în public.  (…) Unii dintre cei care acum îl critică au acceptat oscioarele aruncate doar ca să prindă o funcție în partid (…) Dar, stimați colegi reformatori, nu vreau să înlocuiesc pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp. Sau pentru că are costume mai frumoase și este mai tânăr. Vreau oameni mai performanți politic în fruntea partidului! În toate funcțiile. Oameni care s-au bătut și au câștigat bătălii electorale la vot direct în fața cetățenilor. Oameni care s-au validat politic și administrativ de-a lungul timpului, nu oportuniști, povestitori obosiți, politicieni de paie, oameni fără character (…) Cum să reformezi o țară cu un partid nereformat condus de indivizi, unii dintre ei fără valoare politică, combinagii (dar bine orientați în gașca care trebuie sau susținuți de cine trebuie!)?! (…) Demisia lui Ludovic Orban nu e destul (…) PS: Pentru cei din partid, unii proclamați reformatori, care se întreabă iar “cine mai e și ăsta?!”, atașez ultimul raport al activității mele. Poate vor să ne comparăm!”, a scris Alin Tișe.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

O oră ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

3 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

4 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

4 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

7 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

7 ore ago