Primăria Timișoara nu a reușit nici măcar acum să atribuie terenurile de case pentru tineri. Harababura pornită de vechiul consiliu local continuă și în actuala componență și e atât de mare încât doar jumătate dintre parcelele disponibile vor ajunge, probabil, la un beneficiar.
Atribuirea suprafețelor de teren pentru tineri se realizează în baza Legii 15/2003, doar că interesele și proasta gestionare au făcut ca procedura să fie suspendată de consiliul local precedent. Curtea de Conturi a găsit în cadrul procedurii o grămadă de probleme, așa dar nici lista revizuită, disponibilă în martie 2019 nu a mai devenit realitate. În chiar ultima întâlnire a vechiului consiliu local, răspunderea rezolvării probleme a fost pasată consiliului local ales în toamna lui 2020.
Ei bine, această rezolvare nu a venit nici acum, iar cei care doreau un asemenea teren și l-au primit pe baza punctajului își cer acum dreptatea. La ultima ședință de plen au fost dezbătute trei plângeri prealabile, formulate împotriva hotărârii de consiliu local care suspendă documentele privind aprobarea tabelului ierarhizat după punctaj al solicitanților de teren, dorind acordarea parcelelor de teren care li se cuvin.
„Noi pregătim pentru următorul plen un nou proiect de hotărâre în care să aprobăm acest proces-verbal și sperăm ca în cel mai scurt timp să și atribuim aceste parcele. Noi sperăm ca în următoarea ședință a consiliului local să încheiem cu această poveste și să trecem la atribuirea efectivă a acestor parcele. În PUZ-ul prin care s-au aprobat aceste parcele de pe Ovidiu Balea erau trecute 320. Noi, deocamdată, atribuim doar 126 de parcele. În fiecare început de an, comisia pentru punerea în aplicare a Legii 15 propune aprobării CL o listă de parcele disponibile care pot fi atribuite. Pentru anul viitor vom pregăti o nouă listă și o veți putea aproba. Eu zic să finalizăm cu cele 126 de parcele și apoi să continuăm.”, a spus în plenul CLT Mihai Boncea, de la Direcția de Clădiri și Terenuri Vest din Primăria Timișoara.
Tărăgăarea acordării acestor terenuri durează încă din 2017. Terenurile respective au suprafețe de 252 mp, respectiv de 276 mp. Mulți dintre beneficiari au și acum sume importante de bani blocate în bănci pentru că doreau să înceapă construcția. Alții au depășit chiar și vârsta de 35 de ani, maximă permisă pentru a beneficia de un asemenea teren, dar, din fericire, instanța a stabilit deja că acest criteriu trebuia îndeplinit la lansarea cererii și nu acum.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…