Social

70 de persoane dintr-un bloc de pe Calea Şagului au fost evacuate după ce în imobil s-a simţit un miros înţepător/UPDATE. Autoritățile pot oferi cazare provizorie pentru evacuați/Update2

Locatarii de pe întreaga scară a unui bloc din Calea Şagului au fost evacuaţi, în această seară, după ce în imobil s-a simţit un miros înţepător. La faţa locului sunt mai multe echipaje SMURD.

În aceată seară, la ora 20,52, pr9intr-un apel prin 112, cei de la ISU Timiş aa fost anunțați că în scara unui bloc de pe Calea Șagului din Timișoara se simte miros înțepător care pătrunde și în apartamente. Cei de la ISU au fost de asemenea informaţi că în cursul serii s-a efectuat o activitate de dezinsecţie la parterul blocului, în spațiul unei societăți comerciale.

La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

Până în acest moment, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. S-a dispus evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane, dintre care 58 adulți și 12 minori.

Intervenția este în curs de desfăşurare.

UPDATE. Autoritățile, pregătite să ofere sprijin familiilor evacuate

Ca urmare a situației apărute la blocul de pe Calea Șagului, primarul Dominic Fritz a anunțat că a purtat deja discuții cu Raed Arafat și Lucian Bode, la București și că, la nevoie, autoritățile vor oferi sprijin pentru cazarea familiilor evacuate.

„În urma incidentului semnalat în blocul de pe Calea Șagului, am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate. Nu ne dorim o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Eu mă întorc mâine dimineața de la București, viceprimarul Ruben Lațcău și coordonatorul pentru situații de urgență al Primăriei Timișoara sunt la fața locului și ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte”, a anunțat, de la București, Fritz.

Update 2. În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanțe periculoase în spațiul comercial unde s-a efectuat dezinsecția, transmit cei de la ISU Banat. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecției, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10.  În continuare se lucrează pentru ventilarea spațiilor, urmând a se efectua alte măsurători.

Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu trei microbuze, în unități de cazare identificate cu sprijinul Primăriei municipiului Timișoara și ISU Timiș

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

3 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

4 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

6 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

6 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

7 ore ago