Politica

Alfred Simonis cheamă toți parlamentarii de Timiș să colaboreze pentru susținerea finanțării proiectelor județului și ale Timișoarei

Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, propune parlamentarilor de Timiș, indiferent de partidul de unde provin, să facă front comun pentru județ și Timișoara. Simonis propune un pact prin intermediul căruia aleșii trimiși de județ în parlament să susțină împreună amendamentele la bugetul național favorabile.

Alfred Simonis propune parlamentarilor de Timiș să i se alăture unui demers lansat pentru susținerea intereselor județului și ale Timișoarei pentru a li se aloca sumele cuvenite din bugetul care urmează a fi votat. Orgoliile trebuie lăsate deoparte, iar aleșii să colaboreze în vederea finanțării proiectelor importante.

”Trebuie să identificăm soluțiile, vine votarea bugetului de stat, fac un apel la parlamentarii de Timiș, să nu abandoneze Timișul când se face bugetul. Noi contribuim cel mai mult la bugetul de stat și vin bani puțini înapoi. Pentru săptămâna viitoare fac o invitație parlamentarilor, pentru a discuta și formula amendamente, dacă guvernul nu introduce în buget și să le susținem pentru județ și Timișoara. În numele grupului PSD, îi asigur că voi vota, alături de parlamentarii partidului, orice amendament susținut de parlamentarii de Timiș care e în favoarea județului. Sper să răspundă pozitiv, să lase orgoliile deoparte, să identifice soluțiile și să propunem amendamentele necesare”, a anunțat Alfred Simonis.

În acest sens, el a anunțat că va purta discuții cu primarii PSD din Timiș și va cere opinia acestora pentru a putea propune sugestii de finanţare din bugetul național pentru proiectele acestora. Simonis a mai spus că asemenea colaborări există și la alte județe, și acolo deputații i senatorii au reușit să ajungă la un acord.

“Trebuie să facem front comun și să îndeplinim obiectivele pentru județ. Să vedem exemplul altor județe unde parlamentarii lucrează împreună. Cele 157 de voturi ale PSD vor fi favorabile oricărui amendament bun pentru Timiș”, a mai spus Simonis.

Deocamdată, liderul PSD a vorbit despre necesitatea finanțării unui nou spital, a infrastructurii rutiere, dar și pentru noul stadion sau un nou terminal plecări externe pentru Aeroportul Internațional Timișoara. De asemenea, el spune că o asemenea discuție este necesară pentru a se stabili ce amendament ar putea susține fiecare ales, el adăugând că ideea sa nu urmărește să îi creeze capital politic.

”Prima dată să vedem proiectul de buget, dar eu am mari rezerve că se vor găsi toate nevoile județului aici. Mă gândesc la un nou terminat externe plecări, un spital nou. Indiferent câtă retorică există, Timișoara are dreptul la acesta, Spitalul Județean este unul regional, cu cadre medicale foarte bine pregătite. Trebuie continuat stadionul de fotbal, infrastructura rutieră, descărcarea de la Sânandrei, Centura de ocolire. Să ne întâlnim și să discutăm cine și ce amendament depune, să nu fiu acuzat că eu sunt cel care câștigă capital politic”, a mai spus Simonis.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago