Opinii

Colecția Marvel: Nicolae Robu crede că ar câștiga alegerile cu repetiție în Timișoara

Sigur a aflat și Nicolae Robu de la autoritatea electorală permanentă că prin februarie 2021 nu se mai poate face nimic cu rezultatul alegerilor locale, chiar dacă la Bocsig s-ar fi aflat lucruri urâte despre primarul ales al Timișoarei, caucazianul Dominic Samuel Fritz. Precizarea a fost făcută de șeful autorității când pesediștii încă se mai agățau prin renumărarea voturilor de scaunul de primar câștigat de Clotilde Armand la sectorul ei bucureștean.

Știind cum stau lucrurile, poate vă întrebați de ce mai jelește atâta fostul edil Nicolae Robu. Primar nu mai poate deveni în acest mandat din multe motive, printre care și cel legal, stabilit de o instanță de judecată atunci când a fost contestată alegerea lui Fritz. Un magistrat a zis că totul e OK, deși niște fani ai fostului primar au încercat marea cu degetul, contestând mandatul lui Dominic Fritz. Atunci? Nelegitimitatea neamțului? Da, ăsta ar putea fi un motiv care să-l macine pe Nicolae Robu, de-al dracului.

Poate că ieșirea lui Dominic Fritz la luptă pe Facebook cu Nicolae Robu nu e o ideea atât de rea, dacă ea explică finalmente și de ce n-ar fi adevărate acuzele cu lipsa domiciliului și altele făcute e ex-primar. Să arate documente și la popor, nu numai în instanță, nu că nu l-am crede, dar să vadă tot omul de ce mor unii de oftică. Și fără o explicație apăsată și repetatată a alesului Fritz tot n-are logică de ce s-ar expune aiurea un candidat cu șanse de-a câștiga Primăria Timișoara, cum a fost useristul în scrutinul din septembrie, la o invalidare pentru un motiv atât de slab.

Cetățenie nu-i trebuia, numai domiciliu stabil. Care era miza, că nu pricep? De ce i-ar fi așa de greu cuiva să facă buletin pur și simplu și să nu mai dea prilej de contestare? Nici una financiară măcar, căci a ajunge timișorean cu acte îi este la îndemâna oricărui fierar- betonist din Bârlad, oricărui proprietar de BMW din Strehaia, darmite unui cetățean european din Konstantz, Baden Wurtenberg.

Altă problemă pentru care nu doarme Nicolae Robu. Chestiunea cu administratorul public prin angajarea lui Matei Creiveanu cu drept de semnătură să managerieze Timișoara. Habar n-am ce crede lumea neștiutoare despre această chestiune, dar Nicolae Robu nu e venit cu pluta pe Mureș, ci a făcut parte din administrație. Pentru ce legiuitorul a dat voie să angajezi și să plătești cu bani buni un city-manager? Ca să facă ce? Să facă pantofii primarului? Nu, firește că pentru asta ai alți directori prin primărie. Normal că un administrator public face și treaba primarului.

Mă gândesc că nu e cazul Timișoarei, dar funcția asta a fost dată spre folosință și în România pentru situația în care un primar are doar un vino-ncoa electoral, dar e „pământ” la administrație, iar pentru bunul mers al unității administrativ teritoriale va fi chemat un Adrian Orza să-i facă treaba, că s-ar pricepe mai bine. Și dacă nu e „lemn” primarul, tot treaba aia ar face un city-manager, cât timp primarul poate merge cu lobby la București, pentru ridicarea unui stadion sau vreunei centuri ocolitoare. În fine, „city” ăsta sigur nu e pentru făcut cafele dimineața.

Dar să revenim la visul electoralo-erotic al fostului primar Nicolae Robu. Se făcea că mandatul lui Fritz ar fi fost anulat de Zâna Măseluță pentru lipsa unui ogeac în Timișoara, cum zice la lege. Ce ar însemna asta? Că Nicolae Robu e primar? Nu, stimabililor. Dacă s-ar ajunge în situația asta absurdă, jumătate din voturile primite de Dominic Fritz dacă ar merge la alt candidat, oricare, Nicolae Robu tot n-ar mai fi primar. Numai jumătate. În condițiile aceleiași prezențe la vot.

Ca să nu mai spunem că un sacrificiu făcut de USR pentru păstrarea Primăriei Timișoara prin aducerea lui Cătălin Drulă, de pildă, candidat, ar încheia la fel de rapid jocurile ca în toamnă. Unde mai pui că liberalii ar avea și ei oferta lor electorală, iar Nicolae Robu ar apuca să-și lipească afișele fără aparatul de partid, ci eventual cu domnii Ionuț Nasleu din Caransebeș și Ligius Buboi de la Beregsău Mic, oameni de calitate.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

O oră ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

2 ore ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

2 ore ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

3 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

4 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

5 ore ago