Invatamant

În 8 februarie se deschid şcolile! În Timişoara se deschid fizic doar grădiniţele şi ciclul primar

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în această după-amiază, decizia privind redeschiderea școlilor din 8 februarie, când începe semestrul al doilea. Copiii vor merge la şcoală sau grădiniţă în funcţie de rata de infectare în care se află localităţile în cae îşi au domiciliul. Cu o rată de 3,8, în Timişoara se vor deschide doar grădiniţele şi clasele I-IV-

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, la Palatul Cotroceni, o ședință pe marginera deschiderii şcolilor cu premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat Raed Arafat

S-a decis ca şcolile şi grădniţe să fie deschise în funcţie de scenariile pandemice.

În scenariul verde (rata de infectare sub 1,5), toți copiii merg la școală, inclusiv grădiniță.

În localitățile din scenariul galben (rata între 1,5 şi 3%), copiii de grădiniță și clasele 1-4 merg la școală, precum și clasa a 8-a și clasa a 12-a.

În localitățile din scenariul roșu (peste 3) merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1-4 la școală, restul fac școala online.

În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă. În mod normal, carantina se instituie la o rată de peste 6 la mia de locuitori.

Cu o rată astăzi de 3,8, în Timişoara se aplică scenariul roşu, respectiv se deschid fizic doar grădiniţele şi clasele I-IV.

“În consecință, în unanimitate am decis: Începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Ținem însă cont de situația din fiecare localitate și în fiecare școală se vor lua măsuri stricte. În consecință, în localitățile cu puține cazuri de Covid, scenariul verde, toți copiii merg la școală, inclusiv grădinița. În localitățile din scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele 1-4 merg la școală, clasa a 8-a și clasa a 12-a merg la școală. În localitățile din scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1-4 la școală, restul fac școala online. În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă. Sigur, mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil e bolnav, la câte cazuri de îmbolnăvire într-o școală se închide – toate vor fi rapid clarificate prin ordin comun de ministru al Sănătății și Educației, care va fi pregătit azi și mâine. În consecință, pregătiți copiii pentru școală!”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

9 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

11 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

14 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

14 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

15 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

15 ore ago