Administratie

Matei Creiveanu este noul city manager al Timișoarei

Timișoara are de luni un nou city manager. Este vorba despre Matei Creiveanu, el provine din sectorul economic privat, mai precis din domeniul bancar, și are gânduri mari la primărie.

În vârstă de 42 de ani, el a fost director regional al unei bănci, începând cu anul 2014, poziție din care s-a ocupat de mai multe proiecte de investiții din domeniul public, atât din România, dar și din alte țări din Europa de Est.

El a fost ales printr-un concurs atipic, lansat de primarul Dominic Fritz, care a decis această mișcare, chiar dacă putea decide singur numele persoanei. Prin mai multe selecții s-a ajuns la actuala persoană.

Surprinzător, Vlad Creiveanu lasă deoparte un post foarte bun, de director al reprezentanței în România al Hypo NOE Landesbank fur Niederosterreich und Wien AG, pentru cel de city manager. În România, ela fost implicat în realizarea Parcului Industrial Oradea, a noii societăți de Termoficare a aceluiași municipiu, dar și șa Craiova Water Park, Craiova Business Center. De asemenea, în trecut a fost implicat în realizarea de finanțări municipale din Ostrava, Varna, Beograd.

L-am ales pe Matei pentru că are o dublă experiență: a lucrat timp de 18 ani în privat, în bănci,  dar are o solidă experiență de colaborare cu administrația publică din Europa Central Răsăriteană, inclusiv din România. Matei Creiveanu este unul dintre cei realizați profesional și material, ca și consilierii mei, care au decis să facă pasul spre administrație publică și să dea ceva societății din care face parte”, a spus Dominic Fritz.

El i-a stabilit noului subordonat și trei linii directoare pe care să le aplice, dar i-a dat și o mare responsabilitate, de a semna facturile municipalității, delegându-i această sarcină.

”Va avea trei obiective principale: să reducă din cheltuielile orașului, să crească veniturile și să majoreze patrimoniul,dar si să crească calitatea serviciilor publice. O să-i deleg semnătura mea de primar, toate facturile o să treacă prin mâna lui Matei. El, ca director de bancă, a primit un aviz de la BNR că este om de încredere. Asta îmi dă încredere că va gestiona treburile cum trebuie”, a mai spus primarul.

De cealaltă parte, Matei Creiveanu spune că a decis această schimbare profesională după ce a analizat noua administrație timișoreană și a decis că e momentul să se implice, cu speranța că de la Timișoara va veni, și de această dată, o schimbare în România. Acum trei luni el nici nu se gândea la o plecare din mediul unde activat, atât profesional, dar și ca locație a activității.

”Au fost trei luni fabuloase, acum trei luni nu exista dorința să fac pasul spre sectorul public și spre Timişoara. Anunțul lui Dominic a făcut vâlvă în mediul profesioniștilor din mediul privat, care lucrează în sectorul public. A fost primul concurs transparent care părea că urmărește ceea ce spune. Inițial mi-a stârnit interesul de a afla ce este cu această administrație care recrutează profesioniști, în acest fel. Am încercat să aflu mai multe despre noua administrație din Timișoara, am vrut să văd de ce au venit oamenii ăștia aici. Și am văzut că există o voință autentică de reformă care pune în centru calitatea vieții cetățeanului și accesul la servicii publice. Primăria trebuie să se întoarcă la misiunea ei de bază: fără proiecte scumpe și inutile, dar cu servicii de calitate. De la un punct încolo nu mai poti să schimbi calitatea din exterior, cu bani, cu consultanță, pentru că ceea ce face ca un proiect să se năruie sau să aibă succes este administrația”, a declarat, la instalare, Matei Creiveanu.

Pentru Creiveanu nu a fost dificil să părăsească Bucureștiul pentru Timișoara, ci mediul privat pentru cel public.

”La nivel personal n-am ales Timișoara întâmplător. Pentru generația mea schimbarea a venit de la Timișoara. La începutul anilor 2000 aici a început reindustrializarea, aici au venit investițiile străine care au făcut să renască economia României. Sunt șanse mari, cunoscând echipa, să plece de aici un alt mod de a face administrație, e clar că aici există o voință autentică de reformă și viziune spre servicii publice. Pasul mare nu este plecarea de la București la Timișoara, ci din mediul privat în cel public”, a mai declarat Creiveanu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea…

6 ore ago

La Școala Generală 25 a fost receptionată noua sală și noul teren de sport/FOTO

  La Școala Gimnazială 25 din zona Girocului, Primăria a realizat procedura de recepție pentru…

7 ore ago

Teniși sau adidași – Care sunt mai potriviți pe timp de vară pentru un bărbat?

Când vine vorba de încălțăminte sportivă pentru vară, mulți bărbați se întreabă dacă ar trebui…

7 ore ago

Recunoaştere! META Spațiu și MV sci-art, premiu la Gala AFCN pentru proiectul „Sci-art your life!”

Când profesionalismul, ambiţia şi dăruirea se combină, rezultatele şi recunoaşterea sunt pe măsură. Aşa s-a…

8 ore ago

Alfred Simonis: Un bazin de înot în fiecare oraș, o prioritate pentru Timiș

În urmă cu cinci ani, conducerea social-democrată a Consiliului Județean a demarat un proiect foarte…

8 ore ago