Primăria Timişoara

Primarul Fritz vrea să trimită membrii comunității în consiliile de administrație ale școlilor din Timișoara

Conducătorii școlilor din Timișoara aflate în administrarea primăriei vor avea din acest an o surpriză. Locurile din consiliile de administrație cuvenite primarului vor fi ocupate de simpli cetățeni. Cei care vor să se implice.

Reprezentanții unităților de învățământ din Timișoara se plângeau că la ședințele consiliilor de administrație nu au mai văzut consilieri locali de ceva timp. Aceștia sunt desemnați de CLT, dar o parte sunt trimiși în aceste organe de conducere de către primar. Acum, Dominic Fritz vrea să schimbe modul în care sunt desemnați acești reprezentanți și lansează o provocare extrem de interesantă, dar care sigur va și tulbura anumite ”ape”. Mai precis, el spune că va selecta cetățeni din comunitatea timișoreană, care vor să facă asta, pe care să-i numească în aceste consilii de administrație. Până acum, aceștia erau funcționari publici din cadrul municipalității. Pentru găsirea cetățenilor dornici de a lucra cu școlile, Fritz lansează un ”call”.

Cutuma era ca până acum să fie desemnați pe aceste posturi funcționari publici din primărie, care, majoritatea. nu au luat foarte mult în serios acest rol. Multe școli s-au plâns că reprezentanții consiliului local și ai primăriei nu au prea apărut la ședințe consiliilor de administrație. Acesta este motivul pentru care eu aș vrea să încerc o altă abordare. O să lansăm în această săptămână un call (n.r. apel) pentru cei care sunt interesați. Va fi o comisie, formată din reprezentanți ai societății civile și ai primăriei, care va face selecții după anumite criterii. Vor alege acești reprezentanți pe care urmează să îi numesc eu. Cred că acesta este unul dintre instrumentele pe care le am eu la dispoziție pentru a întări legătura între societatea civilă, oraș și școli. Speranța mea este că așa vom aduce mai multă energie de reformă pentru proiecte noi în consiliile de administrație”, a anunțat Dominic Fritz.

Prin această măsură, el speră că va reuși să sporească și legătura directă dintre comunitate și școlile respective. Așadar, dacă aveți timp și dorință să faceți bine, în curând veți putea să deveniți membri ai conducerii școlilor timișorene.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

2 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

2 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

3 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

3 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago