Economic

Rompetrol și Mol ne vor alimenta autovehiculele pe autostrada A1

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a stabilit cine se va ocupa de întreţinerea şi dotarea parcărilor de pe autostrada A1. Așadar, pe următorii doi ani, Rompetrol și Mol se vor ocupa cu oferirea unei cafele sau de alimentarea vehiculelor care tranzitează autostrada amintit.

CNAIR a desemnat câștigătorii pentru procedura de achiziții publice „Concesiune de servicii în scopul utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile din România deschise traficului rutier, situate pe rutele Nădlac – Sibiu (A1) și Pitești – București (A1) și Cernavodă – Constanța (A2)”.

Pentru autostrada A1, administrată în mare parte de DRDP Timişoara, operatorii economici declarați câștigători, pe loturi, sunt: Rompetrol Downstream SRL – pentru spațiile de servicii (stânga și dreapta) de la următoarele poziții kilometrice: km 558+380, Autostrada A1 Nădlac – Arad; km 530+536, Autostrada A1 Arad- Timișoara; km 500+596, Autostrada A1 Timișoara – Lugoj; km 481+646, Autostrada A1 Timișoara – Lugoj; km 340+500, Autostrada A1, VO Deva – Orăștie la standard de autostradă; km 260+160, Autostrada A1 Orăștie – Sibiu; respectiv Mol Romania Petroleum Products S.R.L. – pentru spațiile de servicii (stânga și dreapta) de la următoarele poziții kilometrice: km 446+890, Autostrada A1 Lugoj – Deva; km 428+310, Autostrada A1 Lugoj – Deva; km 389+710, Autostrada A1 Lugoj – Deva; km 316+560, dreapta și km 316+360, stânga, Autostrada A1 Orăștie – Sibiu; km 297+900 – stânga si km 297+000, dreapta, Autostrada A1 Orăștie – Sibiu.

Este pentru prima oară în istoria CNAIR când s-a organizat o procedură de concesionare a spațiilor de servicii ce deservesc drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrarea companiei. Durata contractelor de concesiune este de 240 luni (20 ani). Contractele se vor putea semna după expirarea termenului legal de 10 zile în care se pot depune contestații. Vă reamintim că până în prezent, pe A1 erau amplasate doar stații de alimentare cu structuri provizorii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

2 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

5 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

6 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

6 ore ago