Timișenii nu prea respectă regulile de distanțare fizică, iar acest lucru se vede în numărul mare de cazuri de coronavirus înregistrate zilnic, județul nostru fiind în scenariul roșu.
La trista „aniversare” a unui an de la debutul războiului cu pandemia, medicii Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au organizat o conferință de presă pentru a transmite un mesaj de speranță că lucrurile vor reveni în curând la normal. Totuși, trebuie să ne vaccinăm anti-covid în număr cât mai mare și să respectăm regulile: distanțare fizică, purtarea măștii și spălatul și dezinfectatul des al mâinilor.
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a precizat că, în ultimul an, aproximativ 3.600 de pacienți infectați cu Covid 19 au fost internați în unitatea sanitară.
„Au fost momente frumoase, au fost momente dureroase. Am făcut și greșeli, dar le-am îndreptat, suntem oameni. Cert este că am fost 24 de ore din 24, șapte zile din șapte alături de pacienți, la capătul lor. În acest moment spitalul este plin de cazuri critice și foarte critice și am rugat colegii de la alte spitale să ne ajute în următoarele săptămâni, pe care noi le considerăm critice. Din nefericire, aproximativ 500 de pacienți, printre care și colegi de-ai noștri au pierdut lupta cu boala. Este o pierdere pentru noi toți. 5.300 de pacienți au trecut prin sistemul nostru de triaj și au fost evaluați. Aceste cifre poate par seci, dar reprezintă oameni”, a declarat dr. Cristian Oancea.
După un an de la începutul războiului cu SARS-COV-2, doctorul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Victor Babeș, a spus că s-ar fi bucurat să putem sta împreună la o masă și să spunem că am câștigat războiul, dar din păcate încă nu este așa.
„Eu l-aș numi un an de coșmar pentru că ne-a schimbat viața tuturor și a fost un an dificil din punct de vedere profesional, social, al relațiilor noastre, al relațiilor cu familia, toți am avut de suferit și a trebuie să facem sacrificii. În acest an, spitalul nostru a avut cea mai spectaculoasă evoluție din ultimii 30 de ani. Toată infrastructura spitalului a fost refăcută în câteva luni, condiții hoteliere au fost îmbunătățite, astfel încât fiecare salon a fost dotat cu televizor, frigider, cu wi-fi. Oamenii care și-au petrecut zilele aici au beneficiat de condiții bine, de o alimentație corespunzătoare, a fost schimbată toată bucătăria, ne-am organizat să nu reprezentăm focar de infecție pentru noi și pacienții noștri. Anul acesta, spitalul a fost dotat cu aparatură la cele mai înalte standarde, ca în spitalele europene, astfel am avut și rezultate devenind un spital de excelență în infecția cu SARS-COV-2”, a declarat, miercuri, dr. Virgil Musta.
Medicul a precizat că acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul echipei, unde intră presa și comunitatea.
Directorul medical al spitalului, dr. Diana Manolescu, a precizat că laboratorul a lucrat la foc continuu și a realizat peste 36 de mii de teste PCR pacienților internați și la cerere, în special pentru concediul de astă-vară. De asemenea, au fost efectuate peste 6.000 de tomografii pacienților de la Babeș.
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…