Primăria Timişoara

Ziua de vineri vine cu amenzi de 170.000 de lei de la Primăria Timișoara. Spargerile trotuarelor și a carosabilului, aspru criticate

Viceprimarul Timișoarei a anunțat un fapt cu totul inedit: nu mai are formulare tipizate pentru scrierea de amenzi. Desigur, fraza are sens figurat, iar problema pe care vrea să o semnaleze se referă la numărul enorm de mare, de mii de permise de spargeri ale carosabilului și trotuarelor, despre care Ruben Lațcău spune că nu se vor mai acorda.

Azi ni s-au terminat hârtiile tipizate pentru amenzile pe care le scriem. Mai cumpărăm”, a anunțat, probabil supărat, Ruben Lațcău.

Conform acestuia, primăria a acordat din februarie 2020 și până în luna similară a anului acesta un număr de 2710 permise de spargeri și intervenție.

Sunt mii de gropi în orașul ăsta rezultate din intervențiile de mântuială sau abandonate făcute de operatori și contractorii lor. Nimeni nu i-a luat la rost până acum, lucrurile se rezolvau printr-un telefon și o discuție cu „șefu”, nu reparăm trotuarul că „am vorbit la primărie”. S-a terminat cu „vorbitul la primărie”, a mai spus Lațcău.

Valoarea amenzilor pe care primăria le trimite vineri la neserioși este de 170.000 de lei, menționează viceprimarul, cu precizarea că ”nu putem să lăsăm cu săptămânile nisip și noroi printr-o intervenție pe care trebuie să o astupăm în 5 zile”.

Lațcău vrea să le arate celor care construiesc în Timișoara și le spune că aici nu mai este orașul nimănui sau al lui șefu’. El e conștient că schimbarea nu se va întâmpla peste noapte, dar că se fac pașii spre normalitate. Inspectorii Direcției Tehnice au început să iasă în teren și va continua această campanie de verificări.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

14 minute ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

2 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

4 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

4 ore ago