Primăria Timişoara

Debandadă în coordonarea lucrărilor. Șantierul de reabilitare al Parcului Civic se suprapune cu lucrările Colterm

Parcul Civic trebuie finalizat în două luni, a anunțat viceprimarul Ruben Lațcău, acolo firma care se ocupă de lucrări trebuie să își facă treaba. Din păcate, ofcialul a descoperit că tot în acea zonă va sparge și Colterm, ca să schimbe conducte vechi, problema e că cele două părți implicate, societatea de termoficare și constructorul care reabilitează, habar nu aveau unul de altul.

De curând, primarul Dominic Fritz anunța că va acorda jumătate de milion de lei în plus, la cererea constructorului, care se ocupă de Parcul Civic, numai să scape de șantier și să îl vadă încheiat. După care a venit minunea ”bugetară”, cu patru milioane de lei alocați pentru această lucrare. Deci, important este că acum sunt, mai trebuie ca și firma care se ocupă de proiect să se pună pe treabă.

Dar, aici apare o nouă problemă! Colegul administrativ al lui Fritz, viceprimarul Ruben Lațcău, a descoperit că prin același parc ce se reabilitează acum trece și o rețea de conducte de termoficare, care se schimbă. Doar că unul dintre constructori nu știe că există și celalalt și vor ajunge să se ”spargă” între ei! Din acest motiv, reprezentanții ambelor companii care intervin în Parcul Civic au fost invitați la ședință pe teren. Așa s-a reconfirmat debandada din organizația primăriei, unde stânga nu știa ce face dreapta. Sau nu se dorea să se știe…

La Parcul Civic au reînceput lucrările, au revenit muncitori și s-a aprovizionat cu materiale. Din păcate, există neconcordanțe cu lucrările primăriei. Știți că există un proiect de reabilitare a rețelei de termoficare, etapa 2, care începe în 16 martie. Un traseu al unei conducte trece prin nordul parcului. Am făcut ieri o ședință pe teren, cu cei de la Colterm și cu constructorii. La Sala 2, din păcate lucrarea e de doi ani de zile programată, se știa pe unde va veni reabilitarea conductelor, nu s-a ținut seama la stabilirea planului de investiții al primăriei. Deci suntem în situația de a sparge pe străzi reabilitate anul trecut. Mai sunt două luni de contract, trebuie finalizat parcul în această perioadă”, a declarat Ruben Lațcău.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

2 ore ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

2 ore ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

3 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago