Consiliul Judeţean Timiş

Discuții pentru gaz în casele timișenilor. CJ Timiș va stabili un parteneriat cu Transgaz

Infrastructura de alimentare cu gaze naturale nu este extrem de dezvoltată în Timiș, chiar dacă interesul este ridicat. Problema ar putea fi rezolvată, liderul CJT, Alin Nica, anunță că există în acest moment discuții cu cei de la Transgaz, pentru a se facilita conectarea mai multor localități la rețeaua de gaze naturale.

Primele vizate sunt zonele Deta și Sânnicolau Mare, zona Făget fiind următoarea pe listă, spune Nica.

Sunt un om al proiectelor strategice, cu miză clară în dezvoltarea localităților noastre, chiar dacă orizontul de timp al realizării este unul amplu. Un astfel de proiect este conectarea localităților din Timiș la rețeaua de transport a gazelor naturale, obiectiv asumat încă din Programul de Guvernare locală Timișul la nivel european. Din nefericire, în prezent, România se situează la coada clasamentului european, doar una din trei gospodării fiind racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale.Tocmai pentru a remedia această problemă la nivelul județului Timiș, alături de echipa CJT lucrez la un parteneriat între CJT și Transgaz și prin care ne propunem să stimulăm racordarea localităților la rețelele de distribuție a gazelor naturale. În realizarea acestui obiectiv rolul celor 5 Asociații de dezvoltare intercomunitară (ADI Gaz) este esențial, de aceea le vom revitaliza și, indiferent de culoarea politică, le vom sprijini să acceseze și să implementeze proiectele care vor crește confortul populației și vor spori eficiența energetică, cu păstrarea celor mai mici costuri. Astfel, vom face tot posibilul ca, în viitorul apropiat, timișenii să se bucure de confort termic la cele mai bune prețuri”, spune Alin Nica.

Deja au fost stabilite primele localități care vor fi avute în vedere, printre acestea și zona Deta, care s-a confruntat cu probleme mari în alimentarea rețelei deja existente, folosind gazul furnizat de sondele din zonă.

Concret, pentru următoarele luni ne propunem să demarăm toate procedurile necesare obținerii conectării zonelor Deta și Sânnicolau Mare, zona Făget fiind următoarea pe listă. Timișul beneficiază și de prezența conductei BRUA, care cu siguranță poate dinamiza conectarea localităților la sistemul de transport național al gazelor naturale, creând astfel perspectiva exploatării gazelor din Marea Neagră în interesul comunităților noastre”, mai spune Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

8 minute ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

18 minute ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

36 de minute ago

Cum a scos Marcel Ciolacu „ospătarii” PNL din „mocirlă”. Şi unde i-a băgat

Nu-i un foarte mare secret că alianţa comasată PSD-PNL este mai degrabă o mezalianţă. Deşi…

O oră ago

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

2 ore ago