Primăria Timişoara

Fritz explică modul în care a deblocat proiectul autostrăzii A1: Ține acum de ideea de lobby

Primarul Timișoarei trebuie să fie prezent nu doar în interiorul municipiului, ci și în zona metropolitană și în întreaga regiune. Și aici trebuie să facă lobby pentru toate proiectele care ajută orașul, spune Dominic Fritz. El a explicat presei cum a deblocat proiectul pentru porțiunea de zece kilometri, cea cu ”tunelurile pentru urși”, din autostrada Lugoj – Deva.

În domeniul Transporturilor am deblocat, împreună cu ministrul Cătălin Drulă, proiectul sectorului lipsă din autostrada Lugoj-Deva, care are prevăzută o finanțare de 1,2 miliarde de lei și un termen de finalizare în 2024”, anunța Dominic Fritz, luni, într-un bilanț al rezultatelor obținute ca urmare a vizitelor la București.

Cel pe care l-a dat jos de pe fotoliul de primar în septembrie, Nicolae Robu, nu a ratat momentul să îl atace pe cel care l-a învins la scor la Locale și a ugerat că Fritz se laudă cu proiecte care nu îi aparțin, ci sunt apanajul CNAIR. Desigur, el nu își mai aduce aminte când Centura Sud, drumul nou de legătură cu A1, toate erau trecute în obiectivele ”fostului”. El făcea chiar vizite de lucru pe centură, deși, desigur, și aceasta aparținea ca și lucrare CNAIR.

Dar, pentru a vedea în ce fel a deblocat actualul primar proiectul unei autostrăzi, pe o porțiune aflată la granița dintre județene Timiș și Hunedoara, deci departe de Timișoara, debanat.ro l-a întrebat pe Dominic Fritz în ce mod a influențat el deblocarea lucrărilor la ”tunelurile pentru urși”. Și am aflat că lobby-ul e cheia succesului, că nu el personal ar fi deblocat proiectul, fiind, probabil, o greșeală de exprimare.

Ține acum de ideea de lobby pentru care mă lupt foarte mult, e important ca primar al Timișoarei să nu fiu cu ochii doar pe Timișoara, ci să fi prezent pe toată zona metropolitană, pe toată regiunea de vest, această legătură între Lugoj și Deva, până la urmă și până la Sibiu. Este incredibil de importantă pentru noi. Am avut mai multe discuții și cu Cătălin Drulă, și cu mai mulți parlamentari pe acest subiect. Sper că nu așa s-a înțeles, a fost o formulare nefericită, nu eu personal am deblocat acest proiect, dar m-am bucurat că și în urma acestor discuții au fost alocări bugetare. Aceata după ce PSD a oprit acest proiect și l-a abandonat”, a declarat Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

54 de secunde ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

16 minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

36 de minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

42 de minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago