Primăria Timişoara

Soluția schimbului imobiliar pentru spațiul Uniunii Scriitorilor, analizată de primar. Cosmin Tabără, pus să rezolve problema

Se mută sau nu scriitorii din centrul orașului Timișoara? Este o întrebare pentru care primarul Fritz l-a delegat pe vicele Cosmin Tabără să găsească un răspuns, dar chiar el se întreabă dacă soluția schimbului imobiliar chiar e soluția pentru a satisface dorința Uniunii Scriitorilor de a rămâne cu sediul în zona zer a capitalei Banatului.

Venită chiar pe fond de campanie electorală, problema sediului Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timiș, situat chiar în cea mai atractivă zonă imobiliară din Timișoara, în Piața Sfântu Gheorghe, s-a transformat într-un conflict de idei și orgolii. Spațiul repectiv a ajuns, într-un mod… interesant, în urma unei hotărâri judecătorești, în posesia unor persoane private, ca schimb pentru un alt spațiu restituit, dar care nu putea fi recuperat ”în natură”. Conflictul s-a inflamat, scriitorii au ieșit în stradă spunând că ei vor să rămână în acel spațiu și, orice ar fi, nu îl vor părăsi, primarul de atunci, Nicolae Robu a încercat să le ofere alternative, dar acestea au fost respinse de ocupanții actuali. Cum refuzul a fost categoric, iar alegerile băteau la ușă, edilul șef a încercat găsirea unei soluții, tot imobiliare, propunând un schimb de spații și oferind pentru sediul Uniunii un alt spațiu noilor proprietari. Și s-a schimbat primarul și soluția tot nu a fost găsită.

Acum primarul actual, Dominic Fritz, a rămas pe cap și cu această problemă. El pare mai sincer și se întreabă dacă un asemenea schimb chiar ar fi o alternativă viabilă sau chiar dacă asemenea negocieri au existat pe bune cu noii proprietari. Dar, spune Fritz, se vor face eforturi ca acel spațiu să rămână, totuși, al municipalității.

E o altă problemă spinoasă cu care… în fine… Domnul viceprimar Tabără a avut mai multe întâlniri, și cu avocații, și cu cei de la Uniunea Scriitorilor. Acum eu nu vreau să comentez, pentru că negocierile sunt în curs, dar, într-adevăr, este o situație dificilă și nu știu dacă acea soluție care a fost cumva înainte de alegeri, care a fost propagată de fostul primar este posibilă. Eu nu am informații dacă a fost vreodată, dacă a existat acest acord al proprietarului de a face un schimb. Aceste negocieri nu s-au finalizat, dar este o situație dificilă. Eu l-am rugat pe domnul Tabără să facă tot posibilul ca să mențină USR în sediul unde sunt ei acum”, a declarat Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

6 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

7 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

9 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

11 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

13 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

13 ore ago