Primăria Timişoara

Liderii din Timiș se contrează din nou. Nica acuză luarea deciziei mai ușoare pentru oraș, Fritz vorbește de încercarea de a se profita politic

Unul dintre cele patru voturi împotriva carantinei impuse în Timișoara a venit de la președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. El a lipsit din rândul liderilor prezenți la conferința de presă de după CJSU, dar nu a ratat oportunitatea să-și prezinte poziția după, spunând doar că ”a câștigat soluția minimului efort pentru administrația Timișoarei”. ”Faultarea” primarului Timișoarei a atras și reacția acestuia, la fel de sugestivă.

Diferendele de opinie din coaliția politică din Timiș pare să se întețească, iar reacțiile liderilor celor două formațiuni de după ședința care a dus la carantinarea Timișoarei și a patru comune periurbane confirmă că acolo sunt probleme.

Alin Nica a spus că deocamdată, în afară de vorbe, la Timișoara nu s-a luat absolut nicio măsură concretă pentru limitarea extinderii pandemiei, dar și că așteaptă asemenea măsuri, pe bază de date concrete.

”Am propus o abordare inteligentă a gestionării pandemiei Covid-19 însă azi, în CJSU Timiș, a câștigat soluția minimului efort pentru administrația Timișoarei: carantina municipiului și a zonei periurbane. Solicit primarului Timișoarei un plan coerent de măsuri anti-covid-19, bazat pe indicatori și cifre, care să completeze carantina formală, cu speranța că sutele de mii de cetățeni afectați vor avea parte și de altceva în afară de restricții înmulțite și înăsprite. În așteptarea planului din partea persoanelor responsabile, mă voi adresa deopotrivă Ministerului Sănătății pentru alocarea unui număr suplimentar de vaccinuri și Ministerului Economiei pentru o compensația atât de necesară operatorilor economici distruși financiar de restricții și închideri obligatorii”, a anunțat Alin Nica.

După afirmațiile lui Nica, Dominic Fritz a reacționat, la rândul său, spunând că o asemenea caracterizare a deciziei este doar o palmă dată medicilor din prima linie și a celor care suferă în desfășurarea activităților economice.

”Această caracterizare este o palmă pentru fiecare medic și asistentă epuizată, care nu mai știe de când nu și-a mai văzut familia. Este o palmă pentru toți cei care o să facă eforturi pentru a-și susține afacerile. Nu face cinste discuțiilor serioase purtate în cadrul CJSU. E un consens larg că e o măsură necesară, măsura a fost adoptată cu 30 din 40 de voturi. Îmi pare foarte rău că unii ajung să încerce să profite politic din această situație”, a declarat și Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

14 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

16 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

20 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

20 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

20 de ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

20 de ore ago