Prefectura Timiş

Mediul de afaceri din Timișoara cere transparență totală la CJSU. Modul în care se votează carantina trebuie să fie public

Reprezentanții sălilor de sport din Timișoara, care au reușit deja să învingă autoritățile și să obțină reluarea activității, au o inițiativă care ar putea aduce multă lumină în procesul de carantinare a orașului și de transparentizare a deciziilor Comisiei Județene pentru Situații de Urgență. De această dată alături de restul mediului de afaceri, se cere ca votul referitor la soarta carantinei, luat de CJSU, să se facă în mod public, pentru a se ști cum va vota fiecare dintre membrii organismului.

Exasperați de modul în care carantina le afectează activitatea, mai mulți reprezentanți ai domeniului sportiv și economic din Timișoara solicită Prefectului de Timiș și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să nu prelungească cele două săptămâni de carantină. Aceștia au formulat o petiție scrisă prin care cer mai multe lucruri, unele chiar interesante.

Astfel, se cere prezentarea publică a unei analize a eficienței carantinei instituite pentru municipiul Timișoara și pentru zona periurbană înainte de a decide ridicarea sau prelungirea carantinei.

Extrem de important, se solicită afișarea publică a modului în care fiecare membru va vota în ședința care vizează ridicarea sau prelungirea carantinei Timișoarei și a zonei periurbane.

Comunitatea și în special segmentele afectate de deciziile CJSU trebuie să afle argumentele și votul dat de reprezentații instituțiilor care formează CJSU. În condițiile în care CJSU va prelungi carantina fără argumente și o bază legală solidă, petiționarii intențioează să acționeze în instanță CJSU pentru daune materiale. Votul fiecărui membru CJSU are un direct impact economic și social, astfel că fiecare vot trebuie asumat și fundamentat”, spun inițiatorii petiției.

Desigur, se cere ”oprirea carantinei inutile și ineficiente pentru orașul Timișoara și zona periurbană precum și decuplarea suspendării activității sportive de la rata de infectare Covid-19”.

Semnatarii petiției oficiale au formulat de asemenea și o petiție în online, „Timișoara, oraș liber!”, care poate fi semnată de părinți, elevi, profesori sau angajați din toate domeniile afectate de carantină.

Aceasta este disponibilă online.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

9 minute ago

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

2 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

3 ore ago

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

5 ore ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

5 ore ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

6 ore ago