Administratie

Timișul primește încă două noduri de urcare pe autostrada A1

Un proiect vechi de ani de zile este acum aproape de realizare. Timișul va avea două noi noduri de urcare pe autostrada A1, acestea se vor realiza la Recaș și la Bethausen.

Miercuri,17 martie, CNAIR a semnat contractul pentru elaborare ”Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție privind realizarea a 6 noduri rutiere pe Autostrăzile A1 și A3, în zona de Vest a României” cu ofertantul declarat câștigător, o firmă deja obișnuită cu asemenea contracte, Search Corporation S.R.L. Valoarea contractului este de 2.049.760,33 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile.

Obiectul contractului de servicii constă în elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție privind realizarea a 6 noduri rutiere pe Autostrăzile A1 și A3, în zona de Vest a României. Timișul primește două asemenea noduri, la Recaș –  A1 (km 485+030) – DJ 609E și la Bethausen – A1 (km 450+210) – DJ 609. De asemenea, se realizează și un nod în Arad, la granița cu Timișul, Cruceni –  A1 (km 528+509) – DJ 682G

Proiectul a fost lansat în 2015, ideea aparținând fostului președinte al Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin. Atunci, cele două proiecte au fost propuse și susținute în Consiliul de Dezvoltare Regională Vest, organismul care stabilește strategia în domeniul utilizării fondurilor europene prin Programul Operațional Regional.

Câștigătorul contractului va presta următoarele servicii și va elabora, printre altele, următoarele documente: Realizarea Studiului de Fezabilitate (SF), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare; Întocmirea documentației suport și Asistența acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare; Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea Autorizației de Construire de către Autoritatea Contractantă; Realizarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare; Documentația de atribuire a contractelor de execuție lucrări; Asistența tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurilor de achiziție publică pentru execuție lucrări.

Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 6 luni de la data de începere, 10 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 4 luni de la elaborarea SF) și 13 luni de la data de începere pentru elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

6 minute ago

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

O oră ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

16 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

17 ore ago