Administratie

Timișul primește încă două noduri de urcare pe autostrada A1

Un proiect vechi de ani de zile este acum aproape de realizare. Timișul va avea două noi noduri de urcare pe autostrada A1, acestea se vor realiza la Recaș și la Bethausen.

Miercuri,17 martie, CNAIR a semnat contractul pentru elaborare ”Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție privind realizarea a 6 noduri rutiere pe Autostrăzile A1 și A3, în zona de Vest a României” cu ofertantul declarat câștigător, o firmă deja obișnuită cu asemenea contracte, Search Corporation S.R.L. Valoarea contractului este de 2.049.760,33 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile.

Obiectul contractului de servicii constă în elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție privind realizarea a 6 noduri rutiere pe Autostrăzile A1 și A3, în zona de Vest a României. Timișul primește două asemenea noduri, la Recaș –  A1 (km 485+030) – DJ 609E și la Bethausen – A1 (km 450+210) – DJ 609. De asemenea, se realizează și un nod în Arad, la granița cu Timișul, Cruceni –  A1 (km 528+509) – DJ 682G

Proiectul a fost lansat în 2015, ideea aparținând fostului președinte al Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin. Atunci, cele două proiecte au fost propuse și susținute în Consiliul de Dezvoltare Regională Vest, organismul care stabilește strategia în domeniul utilizării fondurilor europene prin Programul Operațional Regional.

Câștigătorul contractului va presta următoarele servicii și va elabora, printre altele, următoarele documente: Realizarea Studiului de Fezabilitate (SF), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare; Întocmirea documentației suport și Asistența acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare; Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea Autorizației de Construire de către Autoritatea Contractantă; Realizarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare; Documentația de atribuire a contractelor de execuție lucrări; Asistența tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurilor de achiziție publică pentru execuție lucrări.

Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 6 luni de la data de începere, 10 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 4 luni de la elaborarea SF) și 13 luni de la data de începere pentru elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Conflict 3 la 1 într-o şcoală din Lugoj. Noroc cu intervenţia poliţiştilor

În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…

3 ore ago

C9. Peciu Nou, scorul campionatului după ce a dat de pământ cu Periamul

Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…

4 ore ago

Echipele distribuitorului de energie electrică se află în continuare pe teren

Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…

5 ore ago

Demarează acțiunea de autorizare a comercianților stradali de produse specifice de Sfântul Nicolae

Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…

5 ore ago

Sâmbăta viitoare se deschide Târgul de Crăciun de la Timișoara

Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…

5 ore ago

Aproape 12.000 de timișeni fără curent electric. CJT cere intervenția rapidă a echipelor distribuitorului de electricitate

Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…

5 ore ago