Administratie

Noile paturi de ATI, realizate de Ministerul Apărării, motiv de bucurie pentru toți reprezentanții administrației timișorene și județene

Reprezentanții tuturor instituțiilor administrative din Timiș și din Timișoara au considerat necesar să vorbească, după ce la spitalul modular ridicat pe stadionul CFR au fost realizate zece noi paturi de terapie intensivă. Primul a fost prefectul de Timiș, la scurt timp a venit anunțul vicepreședinteului CJ Timiș, Cristian Moș, a urmat primarul Timișoarei, Dominic Fritz, iar chiar în timp ce acesta vorbea despre subiect într-o conferință de presă live, președintele CJ Timiș, Alin Nica, posta, la rândul său, pe Facebook, o filmare în care vorbea, surpriză, de exact același subiect.

 

Marți, Spitalul Militar Timișoara, cel care a realizat și operează spitalul modular de pe terenul stadionului CFR, sub forma unei secții exterioare, anunța finalizarea lucrărilor de conectare a 54 de paturi la o instalație de furnizare a oxigenului medical și deschiderea zece noi paturi de terapie intensivă https://debanat.ro/2021/03/investitie-a-ministeruluiapararii-la-spitalul-militar-timisoara_324024.html , extrem de necesare având în vedere creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, care cuprinde: containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum și racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal au fost suportate în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naționale. Dar aceasta nu a fost un impediment ca toți reprezentanții administrației locale timișorene și județene să prezinte noua investiție a militarilor. Primii au fost prefectul Zoltan Nemeth și vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș. După care a urmat o vizită în grup, miercuri dimineața, direct la spitalul modular, un grup din care au făcut parte cei doi menționați, dar și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și șeful CJ Timiș, Alin Nica. Acesta ar fi fost și motivul pentru care primarul a întârziat la conferința de presă convocată pentru ora 10. Dar, de întârziat nu a întârziat prezentarea vizitei pe terenul spitalului. Probabil ca o coincidență, exact în momentul în care Fritz vorbea despre acest subiect al noilor paturi de ATI, Alin Nica anunța, pe Facebook, exact aceiași vizită, alături de un film în care vorbește despre spitalul modular și noile paturi ATI, în care apare la fața locului alături de patru doamne îmbrăcate în costume medicale.

Menționăm că cei doi viceprimari ai Timișoarei, respectiv cel de-al doilea vicepreședinte al CJT, nu au fost implicați în prezentarea noilor paturi ATI.

Nu știm ce au discutat oficialii la vizita de miercuri dimineața, dar vestea bună este că, după disputele din ”războiul carantinei”, Nica și Fritz au fost în același loc împreună. Nu ne așteptăm să iasă la ceas de seară la un vin împreună la o terasă, așa cum au făcut-o deja atunci când se putea face acest lucru la Timișoara, dar poate au reușit să ajungă să discute și să nu se mai ”împungă” cu ajutorul și prin intermediul presei.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

14 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

15 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

17 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

18 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

23 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

23 de ore ago