Politica

Parlamentarii USR PLUS de Timiş, Raoul Trifan şi Nicu Fălcoi, sar în apărarea ministrului Vlad Voiculescu

Senatorul Raoul Trifan şi deputatul Nicu Fălcoi îi iau apărarea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, acuzat în spaţiul public că ar fi “deconspirat” o reţea de vaccinare paralelă. Cei doi arată că Voiculescu a făcut un lucru normal pentru o ţară europeană, respectiv a transparetizat un proces.

De câteva zile în spaţiul public a izbucnit un adevărat război, după ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a publicat date despre persoane care s-ar fi vaccinat peste rând. Respectivele persoane ar fi rude şi apropiaţi ai unor angajaţi din sevicii, precum şi din ministerele Apărării şi de Interne. S-a vorbit chiar şi despre o demitere a lui Voiculescu pentru că a publicat aceste date. Ministrul Sănătăţii are în continurea însă tot sprijinul USR PLUS, lucru transmis şi de parlamentarii de Timiş Raoul Trifan şi Nicu Fălcoi.

 “Statisticile complete ale campaniei de vaccinare nu trebuie ascunse! Susțin pe deplin transparența de care Vlad Voiculescu dă dovadă ca Ministru al Sănătății. Pentru că ceea ce face Vlad este doar normalitate într-o țară europeană a secolului XXI. Ne-am făcut un obicei în țara aceasta din ascunderea unor date care ar trebui să fie publice și mergem de ani buni în sens invers față de bunele practici ale democrațiilor occidentale”, a transmis Trifan pe pagina sa de Facebook.

Senatorul USR afirmă că în România se colectează foarte puține date în general, iar cele colectate nu sunt folosite pentru a fi comunicate cetățenilor care ar putea să vină şi ei cu propuneri de politici publice.

“Nu există argumente obiective pentru a ascunde cifrele sintetice legate de campania de vaccinare, care nu afectează dreptul cetățenilor la viață privată.  Da, se vor vedea și părțile mai puțin bune din activitatea instituțiilor publice. Și se pare că recentul puseu de transparență de la Ministerul Sănătății a adus la suprafață niște nereguli care trebuie investigate. Dar dacă vrem ca cetățenii să-și regăsească încrederea în statul român, nu există altă cale decât cea a transparenței și a asumării”, a mai scrsi Trifan.

Şi deputatul Nicu Fălcoi a luat poziţie în favoarea ministrului Sănătăţii.

“De câteva zile, se poartă în spațiul public o dezbatere cu argumente pro și contra referitoare la transparentizarea unor date și informații publice referitoare la procesul de vaccinare. Prinși în vâltoarea acestor argumente, nu cred că ar trebui să uităm nicio clipă că asigurarea transparenței datelor publice este o îndatorire, nu o concesie pe care autoritățile unui stat o fac cetățenilor lui. Colegul nostru Vlad Voiculescu , ministrul Sănătății, a acționat în spiritul respectului față de îndatorirea pe care – din calitatea oficială pe care o deține – o are față de cetățeni și are toată susținerea noastră, a întregii echipe a Alianței USR PLUS”, a scris Fălcoi pe Facebook

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

4 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

5 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

12 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

15 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

15 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

18 ore ago