Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a lansat, miercuri, ideea necesității carantinării întregului județ Timiș pentru a putea exista o soluție eficientă de protecție de acest fel și care să și funcționeze. O asemenea solicitare este justificată, dacă ne gândim că numărul celor infectați este în continuă creștere, iar în spitale nu mai există locuri, spune Fritz. Șeful de partid al lui Fritz, Cristian Moş, spunea marți nu este de acord nici măcar cu carantinarea Dumbrăviţei, sugerând că o asemenea măsură, doar la nivelul comunei nu e eficientă.
Dominic Fritz a extins acum ideea lock-down-ului necesar de la zona periurbană a Timișoarei la întreg județul, afirmând că o carantină limitată la capitala județului nu ar fi eficientă. Situația e ”groasă” avertizează primarul, e cea mai gravă din ultima perioadă.
”E cea mai serioasă situație de până acum. Vom redeschide la Ascar o secție support Covid, spitalele sunt pline, nu mai sunt locuri ATI, nu mai sunt locuri non ATI. Pacienții tot mai tineri și cazurile sunt tot mai grave. Tulpina britanică este în răspândire. Există posibilitatea carantinării Timișoarei pentru că nu mai sunt paturi, sunt câteva comune propuse pentru carantinare. Așa cum e făcută acum carantinarea nu ar avea efecte la Timișoara introducerea ei. Nu cred că doar pentru Timișoara e fezabil, decât dacă o să carantinăm tot județul, cu controale dure. Încă putem să evităm o carantinare. Toți cei cu restaurante și terase să păstreze limitarea de maxim 6 pers la masă, sălile de fitness să limiteze gradul de ocupare, cei cu magazine să se asigure că clienții nu se înghesuie. Doar dacă toți respectă regulile vom putea ține situația sub control. Situația este gravă, trebuie să avem răbdare, să nu faceți chefuri. La spital sunt pacienți tot mai tineri și cazuri tot mai grave”, a avertizat Dominic Fritz.
Ca o veste bună, el a anunțat deschiderea a patru noi fluxuri de vaccinare la Timișoara, subliniind faptul că nu există vaccine în stoc, tot ce se primește se folosește.
”Am primit patru noi fluxuri de vaccinare, acum avem 17 fluxuri, avem și alte centre gata care pot fi deschise în orice zi, la Continental, Vox, la Incuboxx. Mai avem două echipe mobile și avem acele fluxuri temporare pentru profesori la Casa Tineretului. Pentru Timiș, tot ce e primit și administrăm, nu avem stocuri de vaccin. Funcționează în continuare telefonul special la Direcția Socială a primăriei, unde oamenii pot suna și să fie ajutați să se vaccineze. În ultimele patru săptămâni am avut peste 2000 de apeluri. Mă bucur și sper că procesul de vaccinare se va accelera și mai mult. E cea mai serioasă situație de până acum”, a mai declarat Fritz.
Nu mai departe decât ieri, Cristian Moş, vicepreşedinte al CJ Timiş şi preşedinte al USR Timiş, afirma că nu este de acord cu carantinarea comunei Dumbrăviţa.
Echipa Festivalului Rod s-a întors după gratii la începutul toamnei, cu proiecția filmului „Crulic. Drumul…
CATALIN SI CATALAINA SRL, în calitate de solicitant, cu sediul în sat Cerneteaz, comuna Giarmata,…
Cu ajutorul fondurilor europene, peste 3.000 de studenți din Timișoara și Reșița vor beneficia de…
Alfred Simonis, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, spune că nu se va transforma, în…
Compania de termoficare anunță că a pornit și al doilea cazan de abur de la…
Un număr de șapte spații comerciale aflate în cartierele istorice Cetate și Fabric, sunt scoase…