Sănătate

7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății. Medic de la Babeș: „COVID-19 a lovit cu greu toate țările, dar impactul a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile”

2021 reprezintă al doilea an de luptă împotriva unui virus care ne-a schimbat complet viața și obiceiurile. Am învățat că doar împreună putem învinge, putem merge mai departe, putem reclădi ceea ce pandemia ne-a distrus.

În 7 aprilie 1948, Organizația Mondială a Sănătății declara acea zi ca fiind aniversarea Sănătății în întreaga lume. Tot pe 7 aprilie, odată cu prima întrunire la nivel mondial a OMS, intra în vigoare Convenția Organizației Mondiale a Sănătăți.

În cei peste 70 de ani de existență, Ziua Mondială a Sănătății a încercat să atragă atenția asupra unor probleme importante ale sănătății globale.

Tema generală a sărbătorii din acest an se desfășoară sub sloganul: „E timpul să construim o lume mai bună, mai sănătoasă”.

Flagelul care s-a abătut asupra întregii lumi, începând cu 2020, a dus la îmbolnăvirea a peste 130 de milioane de oameni și la decesul a peste 2,8 milioane de persoane infectate cu SARS-CoV 2.

„După cum s-a observat în timpul pandemiei cu SARS CoV-2, unii oameni au un acces mai bun la serviciile de sănătate decât alții, datorită condițiilor în care se nasc, cresc, trăiesc, muncesc și îmbătrânesc. Peste tot în lume, există o inegalitate, în proporție mai mare sau mai mică, între persoane care au acces redus sau deloc la medii sigure, apă și aer curat, securitate alimentară și servicii de sănătate. COVID-19 a lovit cu greu toate țările, dar impactul său a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile, care sunt cele mai expuse la boală, cu acces redus la servicii de îngrijire a sănătății de calitate. Dorința noastră este ca, în materie de sănătate, să ne asiguram că toți oamenii au parte de servicii de sănătate de calitate atunci când și unde au nevoie de ele. De aceea, în cadrul spitalului nostru, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, pacientul și siguranța lui sunt puse pe primul loc, oferind tuturor servicii medicale de calitate, cu respectarea celor mai înalte standarde medicale”,  spune dr. Crina Ralețchi, medic primar, șef Birou de management al calității serviciilor medicale.

OMS: Covid 19 ne-a arătat că nimeni nu este protejat atâta vreme cât nu toată lumea este protejată.

 

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate

Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…

7 ore ago

Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României

Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…

8 ore ago

CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare

Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…

11 ore ago

TIMPARK anunță eliberarea abonamentelor de parcare pentru anul 2025

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…

12 ore ago

Primul camion confiscat pentru abandonul ilegal de deșeuri în Timișoara. Dominic Fritz: “Căzut în propria groapă ilegală de gunoi”

Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…

12 ore ago

Vine iarna! Vremea se înrăutăţeşte şi în Banat, unde va bate vântul cu putere

Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…

12 ore ago