Opinii

Alin Nica, pe urmele lui Mihăiţă Pleşan? Acelaşi stadion, două declaraţii contradictorii

Vă mai amintiţi de Mihăiţă Pleşan, fotbalistul unui singur meci, e drept cu Germania, dar amical? A trecut şi pe la Poli, ocazie cu care şi-a amintit că este născut în Banat, la Moldova Nouă. Aşa că a povestit că este „polist” de mic copil. Dar a fost şi la Dinamo, acolo unde a povestit că taică-său a fost miliţian, aşa că şi el, încă de când a deschis ochii, era „câine până la moarte şi dincolo de ea”. Culmea, când a jucat la Craiova, spunea că e oltean get-beget, iar – normal, tot de când era copil – dormea cu o poză a „Craiovei Maxima” sub pernă. Nu ştiu dacă atunci când a jucat la Novgorod n-o fi povestit şi acolo că, tot de mic copil ţinea la fotbal cu URSS.

Îl lăsăm pe Pleşan şi ajung la Alin Nica, preşedintele CJ Timiş. Care, după o întâlnire cu preşedintele Federaţiei Române Atletism, făcea următoarea declaraţie: Noul stadion din Timișoara pentru care primim finanțare de la Compania Națională de Investiții va avea pistă de atletism, iar astăzi, în cadrul întâlnirii cu Florin Florea – Președintele Federației Române de Atletism mi-am asumat să fac demersurile necesare pentru adaptarea documentației (sublinierea ne aparţine – n.r.) astfel încât, în 2028 sau în 2030, Timișoara să aibă infrastructura necesară găzduirii Campionatului European de Atletism Seniori.” Se întâmpla pe data de 2 aprilie.

La nu foarte mare distanţă de timp, pe 13 aprilie, Nica se întâlneşte cu liderii Druckeriei, mari opozanţi ai pistei de atletism. Cu care încearcă să se pună foarte bine, dar e o problemă cu documentaţia.

”Subiectul fierbinte a fost pista de atletism, dacă și cum se poate renunța la ea. Ca președinte CJ Timiș, am preluat documentația și demersurile făcute în mandatul anterior. În cadrul ultimei discuții de la București, răspunsul privind finanțarea stadionului a fost scurt și la obiect: va fi cu pistă, situație în care am considerat oportun să o valorific ca atare și dacă s-a hotărât să fie pistă, măcar să fie una la standarde care să permită evenimente europene și mondiale. Am aflat astăzi că suporterii nu știau această veste și că a fost pentru prima dată când s-au întâlnit cu vreun reprezentant al autorităților, că nu a existat un proces de consultare și nu și-au exprimat părerea oficial pe această temă. Mă bucur că am fost primul deschis către dialog dar îmi pare rău că dialogul se întâmplă atât de târziu, stadionul fiind deja către finalul studiului de fezabilitate. Cu toate acestea, susținut de comunitatea suporterilor de fotbal și de argumentele lor pertinente, am agreat să solicit un stadion fără pistă de atletism”, a spus Nica.

Aşadar, ce avem aici? La o întâlnire cu şeful FRA, Nica se declară mare fan al atletismului, menţionând însă că trebuie mpodificată documentaţia pentru a prevedea şi pistă. Când se întâlneşte în schimb cu adversarii pistei, Nica este de acord cu ei dar – surpriză! – documentaţia prevede o pistă, astfel că trebuie schimbată. Deci, pentru ca stadionul să aibă pistă, documentaţia trebuie schimbată, astfel ca să aibă şi această dotare. După 11 zile, însă documentaţia are pistă din perioada fostei administraţii, astfel că trebuie schimbată pentru ca aceasta să fie scoasă. Înţelege cineva ceva?

 

 

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

5 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

5 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

8 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

9 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

11 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

13 ore ago