Vă mai amintiţi de Mihăiţă Pleşan, fotbalistul unui singur meci, e drept cu Germania, dar amical? A trecut şi pe la Poli, ocazie cu care şi-a amintit că este născut în Banat, la Moldova Nouă. Aşa că a povestit că este „polist” de mic copil. Dar a fost şi la Dinamo, acolo unde a povestit că taică-său a fost miliţian, aşa că şi el, încă de când a deschis ochii, era „câine până la moarte şi dincolo de ea”. Culmea, când a jucat la Craiova, spunea că e oltean get-beget, iar – normal, tot de când era copil – dormea cu o poză a „Craiovei Maxima” sub pernă. Nu ştiu dacă atunci când a jucat la Novgorod n-o fi povestit şi acolo că, tot de mic copil ţinea la fotbal cu URSS.
Îl lăsăm pe Pleşan şi ajung la Alin Nica, preşedintele CJ Timiş. Care, după o întâlnire cu preşedintele Federaţiei Române Atletism, făcea următoarea declaraţie: ”Noul stadion din Timișoara pentru care primim finanțare de la Compania Națională de Investiții va avea pistă de atletism, iar astăzi, în cadrul întâlnirii cu Florin Florea – Președintele Federației Române de Atletism mi-am asumat să fac demersurile necesare pentru adaptarea documentației (sublinierea ne aparţine – n.r.) astfel încât, în 2028 sau în 2030, Timișoara să aibă infrastructura necesară găzduirii Campionatului European de Atletism Seniori.” Se întâmpla pe data de 2 aprilie.
La nu foarte mare distanţă de timp, pe 13 aprilie, Nica se întâlneşte cu liderii Druckeriei, mari opozanţi ai pistei de atletism. Cu care încearcă să se pună foarte bine, dar e o problemă cu documentaţia.
”Subiectul fierbinte a fost pista de atletism, dacă și cum se poate renunța la ea. Ca președinte CJ Timiș, am preluat documentația și demersurile făcute în mandatul anterior. În cadrul ultimei discuții de la București, răspunsul privind finanțarea stadionului a fost scurt și la obiect: va fi cu pistă, situație în care am considerat oportun să o valorific ca atare și dacă s-a hotărât să fie pistă, măcar să fie una la standarde care să permită evenimente europene și mondiale. Am aflat astăzi că suporterii nu știau această veste și că a fost pentru prima dată când s-au întâlnit cu vreun reprezentant al autorităților, că nu a existat un proces de consultare și nu și-au exprimat părerea oficial pe această temă. Mă bucur că am fost primul deschis către dialog dar îmi pare rău că dialogul se întâmplă atât de târziu, stadionul fiind deja către finalul studiului de fezabilitate. Cu toate acestea, susținut de comunitatea suporterilor de fotbal și de argumentele lor pertinente, am agreat să solicit un stadion fără pistă de atletism”, a spus Nica.
Aşadar, ce avem aici? La o întâlnire cu şeful FRA, Nica se declară mare fan al atletismului, menţionând însă că trebuie mpodificată documentaţia pentru a prevedea şi pistă. Când se întâlneşte în schimb cu adversarii pistei, Nica este de acord cu ei dar – surpriză! – documentaţia prevede o pistă, astfel că trebuie schimbată. Deci, pentru ca stadionul să aibă pistă, documentaţia trebuie schimbată, astfel ca să aibă şi această dotare. După 11 zile, însă documentaţia are pistă din perioada fostei administraţii, astfel că trebuie schimbată pentru ca aceasta să fie scoasă. Înţelege cineva ceva?
Sâmbătă, 30 noiembrie, la Sala de Sport din Jebel, se va desfăşura un Atelier de…
Duminică, 17 noiembrie, începând cu ora 13.00, localitatea Cerneteaz va fi gazda celei de-a VI-a…
Seria de trei spectacole susținute de John Malkovich pe scena Teatrului Național Timișoara, cu piesa…
Tabloul ”Copil mușcat de o șopârlă”, realizată de Michelangelo Merisi da Caravaggio, parte a colecției…
Întâlnirea liberalilor de la Timișoara s-a lăsat cu o nouă ieșire ”colorată” a aceluiași Rareș…
Sala Constantin Jude din Timișoara a devenit, sâmbătă, centrul de întâlnire al liberalilor din zona…