Social

Ce se întâmplă cu programul de recuperare al cursurilor pierdute. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a participat la o conferință numită „Vaccinare și testare pentru învățământ” susținută la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Acolo, ministrul a vorbit despre programul de recuperare al cursurilor pierdute în perioada de predare online.

Ministrul a precizat că instituția pe care o conduce va propune aprobarea ordonanței prin care s-a instituit programul de recuperare al cursurilor pierdute cu scopul de a-l prelungi.

„Astăzi, exact la ora la care vorbim, Ministerul Educaţiei va propune în legea de aprobare a ordonanţei prin care s-a instituit acest program de ore remediale, va propune extinderea acestui program care, în momentul în care vorbim, este valabil pentru semestrul doi din anul şcolar 2020-2021, deci doar în semestrul ăsta, conştientizând nevoia de recuperare a pierderilor educaţionale, acest program se va extinde şi pe parcursul întregului an şcolar 2021-2022. Exact la ora la care vorbim, sunt comisiile de învăţământ din Parlament – şi la Camera Deputaţilor şi la Senat – propunerea va fi făcută la Senat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi, la Ploieşti, în cadrul dezbaterii din Campania Naţională “Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

Potrivit ministrului Educației, elevii trebuie să fie prezenți fizic la orele remediale, lucru ce ține de evoluția epidemiologică.

„Este extraordinar de important să ne putem întoarce la şcoală atunci când situaţia epidemiologică va permite cu prezenţă fizică. În general este important. Nu spun că după ce vom fi încheiat această pandemie ne vom întoarce la exact acelaşi stil pe care l-am lăsat în martie 2020. Nu ne vom întoarce la acelaşi stil. Că vrem sau că nu vrem, că ne place sau nu ne place, partea de predare online, partea de digitalizare a educaţiei va fi mult mai accentuată după ce vom fi încheiat această criză sanitară. Ăsta este un lucru bun, este un lucru bun dacă vom şti să îl aplicăm cum trebuie şi acolo unde trebuie. Sunt două condiţii. Cum trebuie înseamnă să fie profesori pregătiţi şi aici este sarcina noastră, în primul rând, nu poţi să reproşezi elevilor că nu au fost pregătiţi pentru asta, nu poţi să reproşezi colegilor cadre didactice că nu au fost pregătiţi pentru asta. Dacă poţi să reproşezi cuiva, ne puteţi reproşa nouă, decidenţilor. Deci cei mai puţin vinovaţi sunt elevii, apoi cadrele didactice, apoi noi, decidenţii. Este o realitate”, a afirmat Cîmpeanu în cadrul dezbaterii.

Sursa: capital.ro

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

30 de minute ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

15 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

19 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

19 ore ago