Testul rapid antigen COVID este utilizat pentru a depista într-un timp scurt o posibilă infectare cu noul coronavirus. Deși este ușor de folosit, este important să știi cum se face o recoltare corespunzătoare și, de asemenea, cum să eviți greșelile care pot determina un rezultat fals negativ.
Precizia testului rapid depinde de modul de recoltare. Dacă nu este utilizat conform indicațiilor, acesta poate afișa un rezultat negativ fals sau poate fi invalid.
Dr. Remus Gabriel Mihalcea, medic specialist ORL, a explicat pentru Antena 3 cum se face un test rapid în mod corect și ce trebuie să evităm.
„Cel mai important moment este recoltarea. Aceasta trebuie să fie făcută corect. Majoritatea oamenilor au tendința să lase capul pe spate în momentul în care introduc recoltorul. În momentul în care se produce acest lucru, noi vom recolta de undeva din zona superioară a foselor nazale, zonă care nu este indicată. Pentru a avea un rezultat corect, recoltarea trebuie să se facă din nasofaringe, iar pentru aceasta, privirea trebuie să fie înainte, bărbia ușor în piept. Se va introduce recoltorul în fosa nazală și se va merge pe planșeu, până în spatele nasului pentru recoltare. Se rotește de două-trei ori. Aceasta este o recoltare corectă. Niciodată recoltorul nu trebuie să se ducă în sus, în fosa nazală. Vom introduce recoltorul în soluție, vom roti timp de 30 de secunde, 1 minut. Vom adăuga două picături în locașul predefinit și vom aștepta rezultatul. Dacă recoltarea nu a fost corect efectuată, iar pacientul este simptomatic sau ușor simptomatic, testul poate ieși fals negativ. De asemenea, dacă recoltarea este făcută corect, șansele de a avea un rezultat corect sunt crescute considerabil. Dacă apar două liniuțe pe test, înseamnă că avem un test pozitiv”, explică medicul citat.
Sursa: doctorulzilei.ro
Deşi a jucat într-un turneu demonstrativ înainte de Crăciun, Simona Halep va rămâne pentru încă…
Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…
Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…
Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…
„De Crăciun, fii mai bun!”, este unul din îndemnurile pe care le tot auzim în…
Singurul campionat românesc masculin activ între Crăciun şi Anul Nou rămâne cel de baschet. Liga…