Sănătate

Cum să faci corect testul rapid antigen COVID

Testul rapid antigen COVID este utilizat pentru a depista într-un timp scurt o posibilă infectare cu noul coronavirus. Deși este ușor de folosit, este important să știi cum se face o recoltare corespunzătoare și, de asemenea, cum să eviți greșelile care pot determina un rezultat fals negativ.

 Precizia testului rapid depinde de modul de recoltare. Dacă nu este utilizat conform indicațiilor, acesta poate afișa un rezultat negativ fals sau poate fi invalid.

Dr. Remus Gabriel Mihalcea, medic specialist ORL, a explicat pentru Antena 3 cum se face un test rapid în mod corect și ce trebuie să evităm.

„Cel mai important moment este recoltarea. Aceasta trebuie să fie făcută corect. Majoritatea oamenilor au tendința să lase capul pe spate în momentul în care introduc recoltorul. În momentul în care se produce acest lucru, noi vom recolta de undeva din zona superioară a foselor nazale, zonă care nu este indicată. Pentru a avea un rezultat corect, recoltarea trebuie să se facă din nasofaringe, iar pentru aceasta, privirea trebuie să fie înainte, bărbia ușor în piept. Se va introduce recoltorul în fosa nazală și se va merge pe planșeu, până în spatele nasului pentru recoltare. Se rotește de două-trei ori. Aceasta este o recoltare corectă. Niciodată recoltorul nu trebuie să se ducă în sus, în fosa nazală. Vom introduce recoltorul în soluție, vom roti timp de 30 de secunde, 1 minut. Vom adăuga două picături în locașul predefinit și vom aștepta rezultatul. Dacă recoltarea nu a fost corect efectuată, iar pacientul este simptomatic sau ușor simptomatic, testul poate ieși fals negativ. De asemenea, dacă recoltarea este făcută corect, șansele de a avea un rezultat corect sunt crescute considerabil. Dacă apar două liniuțe pe test, înseamnă că avem un test pozitiv”, explică medicul citat.

Sursa: doctorulzilei.ro

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

23 de minute ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

33 de minute ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

43 de minute ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

O oră ago

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

2 ore ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

3 ore ago