Sport

Eșec în Bănie. Poli, de nerecunoscut în partea a doua, a cedat inițiativa, dar și jocul

Politehnica a pierdut la limită, scor 0-1, jocul din runda a doua a play-off-ului Ligii 2, disputat în fief-ul celor de la U Craiova 1948. Singurul gol al partidei a fost înscris de William Baeten în repriza secundă.

Jocul de pe arena “Ion Oblemenco” nu a oferit foarte mult spectacol în prima parte. De remarcat că ambele echipe nu i-au avut pe bancă pe antrenorii lor principali, Eugen Trică, respectiv Dan Alexa fiind în stare de suspendare.

Alb-violeţii au fost mai prezenţi la început în jumătatea adversă, Rus a şutat însă în blocaj din interiorul careului în minutul 12. Peste un sfert de oră, Mera (minutul 28) a reluat cu capul puţin peste vinclu în urma unui corner executat de Ivanovici. Gazdele au replicat la ultima fază din prelungiri, când şutul lui Gîţ din 18 metri a trecut peste buturile lui Hindrich.

Repriza secundă a început mai bine pentru U Craiova 1948, care a fost periculoasă din start prin nou intratul Valentin Munteanu. Mai întâi acesta a trimis peste poartă în minutele 46 şi 54, la ultima fază dintr-o poziţie bună din interiorul careului. Pentru ca mai apoi, în minutul 60, acelaşi Vali Munteanu să irosească o lovitură de pedeapsă, trimiţând în bara din dreapta lui Hindrich, portarul nostru intuind direcţia execuţiei. Penalty-ul a fost acordat în urma unui henţ la Mera. Până la urmă oltenii au deschis scorul prin Baeten, care a trimis în vinclul din dreapta lui Hindrich cu 20 de minute rămase din meci, după o gafă a lui Cioinac. Politehnica putea egala pe final: în minutul 89 lovitura de cap a lui Radunovic a trecut peste poarta lui Enache, apoi, în primul minut al prelungirilor, Mera a trimis cu piciorul în urma unui corner, dar balonul l-a lovit pe acelaşi portar al gazdelor.

Următorul joc al Politehnicii va fi joi, 15 aprilie, de la ora 16.30, pe teren propriu, în compania Rapidului, duel care contează pentru runda a 3-a a play-off-ului Ligii 2.

”FC U” Craiova: M. Enache – Gîț, Gugu, Paramatti (D. Ispas 77′), Huyghebaert – C. Cristea, Dr. Albu (cpt.) – Stoenac (Val. Munteanu 46′), Baeten, Rob. Răducanu (Ad. Voicu 46′) – Compagno (Andr. Ciolacu 67′)

ASU Poli: Hindrich – D. Radu, Mera (cpt.), Scutaru, Sg. Popovici – Codrea, Cioinac (Ignea 82′) – Al. Munteanu (Radunovic 77′), R. Rus (Plazonja 61′), P. Ivanovici (A. Manea 77′) – Axente (Casado 82′)

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

2 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

7 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

10 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

10 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

10 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

10 ore ago