Consiliul Judeţean Timiş

La Timișoara se pregătește introducerea biletului unic de acces la muzeele din oraș

Peste puțin timp, Timișoara va face un imens pas înainte în vederea promovării ca și destinație turistică. Cei interesați de vizitarea muzeelor principale din oraș vor plăti un singur bilet cu care vor putea vizita, într-o singură zi, Muzeul Național al Banatului Timișoara, Muzeul Național de Artă Timișoara și Muzeul Satului Bănățean Timișoara. Iar noutățile interesante nu se opresc aici.

Cele trei muzee principale din oraș, aflate în administrarea Consiliului Județean Timiș, vor semna o convenție, iar în urma acesteia se va putea implementa proiectul. Vizitatorii vor putea achiziționa un singur bilet, iar cu acesta vor putea vizita într-o singură zi Muzeul Național al Banatului Timișoara, Muzeul Național de Artă Timișoara și Muzeul Satului Bănățean Timișoara. De asemenea, o altă noutate, vor fi abonamente săptămânale sau lunare, pe același model al biletului unic.

”Se aprobă introducerea „Biletului unic de vizitare” valabil în cadrul Muzeului Național al Banatului Timișoara, Muzeului Național de Artă Timișoara și Muzeului Satului Bănățean Timișoara. (…). „Biletul unic de vizitare” valabil în cadrul Muzeului Național al Banatului Timișoara, Muzeului Național de Artă Timișoara și Muzeului Satului Bănățean Timișoara vizează toate obiectivele turistice din incinta celor trei instituții de cultură de interes județean și poate fi achiziționat pentru o zi sau pe bază de abonament săptămânal și/sau lunar”, se spune în proiectul de hotărâre ce va fi votat miercuri de consilierii județeni.

Deocamdată proiectul este la început, cel mai probabil el va deveni funcțional de anul viitor. Urmează purtarea unor discuții între conducerile celor trei muzee, pentru a se stabili un preț unic, aceasta pentru că acum diferitele expoziții găzduite au prețuri diferite la biletele de intrare.

Ca o altă noutate, se va introduce și posibilitatea plății în sistem electronic a biletului unic de vizitare și a abonamentului săptămânal și/sau lunar.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

10 ore ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

10 ore ago

RETIM, sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi totalizând 137.000 de lei

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

11 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

14 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

15 ore ago