Afaceri

Mediul de afaceri din Timiș, prezentat oamenilor de afaceri italieni

Un nou hub agroindustrial, un parc tematic, dezvoltarea zonei industriale de la Săcălaz și un parc tehnologic în domeniul energiei alternative au fost doar câteva dintre atuurile prezentate investitorilor italieni interesați de județul Timiș. Discuțiile au fost purtate în cadrul unei întâlniri organizate de Camerea de Comerț Italiană pentru România și CJ Timiș.

Italienii au dorit să afle în primul rând care sunt măsurile instituite la nivelul CJ Timiș privind ieșirea din contextul economic problematic cauzat de pandemie. Mai exact, cum percepe Consiliul Județean relația cu mediul privat și ce măsuri implementează pentru a crea un cadru administrativ favorabil investițiilor. De asemenea, oamenii de afaceri au dorit să afle care sunt planurile de accesare a fondurilor europene prin intermediul Mecanismului de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene.
Dintre investițiile publice pregătite la nivelul instituției, considerate ca fiind deosebit de importante pentru dezvoltarea socio-economică a Timișului, președintele CJ a menționat realizarea unui hub agroindustrial și dezvoltarea unei rețele regionale de centre județene de achiziție legume-fructe integrată.
În ceea ce privește turismul, instituția are în vedere realizarea unui parc tematic, proiect care va dinamiza turismul județean, având în lucru și punerea în valoare a Castelului Huniade și a Conacului Mocioni din Foeni. În domeniul industrial, se dorește echiparea cu infrastructură tehnico-edilitară a zonei industriale Săcălaz, din proximitatea Timișoarei, realizarea unui parc tehnologic pentru energie alternativă, implementarea de sisteme de management energetic și termic pe clădiri și reconversia sistemelor clasice la sisteme „verzi”. Președintele CJ a vorbit și despre dezvoltarea unui centru intermodal de transport marfă Timișoara – Remetea Mare, proiect care va dinamiza economia județului și eficientizarea transportului cargo în zonă.
În cadrul întâlnirii, Alin Nica le-a vorbit investitorilor și despre noul buget al județului, subliniind mutarea accentului de pe cheltuielile de funcționare, de asistență socială, pe investiții.
La nivelul Timișului, companiile italiene sunt bine reprezentate, cu aproximativ 3.200 de firme din totalul celor 7.629 de firme străine care își desfășoară activitatea aici, cu un capital social subscris de peste 1,30 miliarde euro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Impact fatal! Din păcate, un nou accident mortal din cauza neatenţiei

Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…

O oră ago

A fost lansată prima licitație pentru extinderea la patru benzi a Centurii Nord Timișoara

DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…

4 ore ago

Conflict 3 la 1 într-o şcoală din Lugoj. Noroc cu intervenţia poliţiştilor

În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…

7 ore ago

C9. Peciu Nou, scorul campionatului după ce a dat de pământ cu Periamul

Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…

7 ore ago

Echipele distribuitorului de energie electrică se află în continuare pe teren/UPDATE

Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…

8 ore ago

Demarează acțiunea de autorizare a comercianților stradali de produse specifice de Sfântul Nicolae

Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…

9 ore ago