Economic

Numărul punctelor de alimentare a automobilelor electrice din Timișoara va crește în perioada următoare

Timișoara va beneficia de un nou punct de încărcare a automobilelor electrice. Stația de încărcare va fi amplasată în parcarea unui important centru comercial, urmând să fie de mare putere și să permită încărcarea celei mai mari părți a bateriei în câteva zeci de minute.

Tot mai multe stații de încărcare a autovehiculelor electrice sunt disponibile la Timișoara. Dacă rețeaua anunțată de Primăria Timișoara este doar la stadiu de proiect, iată că mediul privat instalează tot mai multe asemenea unități de încărcare. În perioada următoare, un proiect derulat de Enel X, divizia de specialitate a companiei de distribuție, și fondul de investiții NEPI, va aduce în unul dintre cele două mall-uri timișorene o nouă stație de încărcare. Proiectul este parte a unuia mai larg, care presupune instalarea a 25 de stații de reîncărcare pentru automobilele electrice în 12 orașe din România, prin intermediul unui parteneriat cu NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar în zona de retail real estate din România.
Stațiile de reîncărcare rapidă sunt instalate în centre comerciale din portofoliul fondului, din București, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureș, Drobeta-Turnu Severin, Timișoara, Buzău, Galați, Brăila, Târgu-Jiu și Satu Mare. Acestea acoperă o distanță de aproximativ 1.000 de kilometri pe drumurile principale din România, urmând a conecta orașe din sudul, centrul și vestul țării.
În acest fel, Enel X își continuă planurile pentru dezvoltarea rețelei de stații de reîncărcare în România, încurajând mobilitatea rutieră a clienților prin intermediul vehiculelor electrice.
Parteneriatul va duce la instalarea a 11 stații JuicePump și a altor 14 de tip JuicePole, fiecare dintre cele 25 permițând reîncărcarea simultană a două vehicule electrice.
Stațiile de reîncărcare JuicePump vor permite reîncărcarea a două vehicule electrice în același timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. În curent continuu, încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii. Cele de tip JuicePole vor avea o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre stații permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice și încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

11 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

15 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

15 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

16 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

16 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

16 ore ago