Prefectura Timiş

Primarul comunei Mănăștiur, Ionel Curuţi, rămâne fără post. El conducea şi Asociaţia Comunelor din România, filiala Timiş

Începând de astăzi, primarul comunei Mănăștiur, a rămas fără post ca urmare a unor incompatibilități. Prefectul județului Timiș, domnul Zoltan Nemeth, a semnat Ordinul nr. 129 din 6 aprilie 2021, prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului primarului comunei Mănăștiur, Curuți Ionel, ca urmare a constatării încălcării regimului incompatibilităților.

Primarul PSD Ionel Curuţi a fost depistat de două ori incompatibil de către ANI. El a fost şi preşedintele filialei Timiş a Asociaţiei Comunelor din România. Decizia a fost luată în urma Raportului de evaluare ANI nr. 22269/G/II/03.07.2017 emis Agenția Națională de Integritate. Acest raport a fost contestat, dar prin intermediul Sentinței civile nr. 1978/25.04.2018 a Curții de Apel București și a Deciziei civile nr. 1489/11.03.2021 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, contestația a fost respinsă în mod definitive.

”Ordinul este emis în baza dispozițiilor art. 25, alin. 1- 3 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, coroborat cu prevederile art. 160 alin. 1 lit. b) și alin. 7 din din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrative”, aflăm de la Prefectura Timiș.

Atribuțiile funcției de primar vor fi exercitate de drept de către viceprimarul comunei până la alegerea noului primar.

”Ordinul produce efecte de la comunicarea lui către primarul comunei Mănăștiur și poate fi contestat la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare”, mai spune Prefectura.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că primarul din Manaștiur, în mandatul de primar din perioada 2008 – 2012, a semnat si aprobat mai multe contracte de administrare si concesiune, precum si documentele aferente acestora, încheiate între primărie și Asociația Proprietarilor de terenuri „ARTEMIS” din aceiași localitate, iar soția primarului este membru fondator și fost vicepreședinte a asociației.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

2 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

7 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

10 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

10 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

10 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

10 ore ago